Foto: Minute Bar

Minute Bar is na een jaar weer gesloten

De Minute Bar in de Steentilstraat, waar je niet voor je consumpties betaalde maar voor de tijd die je er doorbracht, heeft na een jaar zijn deuren weer gesloten.

Eigenaar Sander Huisman heeft het huurcontract van het pand opgezegd omdat er in december een flinke lekkage ontdekt werd, zegt hij in een bericht op Facebook. Volgens hem zorgde dat voor een onveilige situatie en leverden onderhandelingen met de eigenaar van het pand daarover niets op. Huisman beklaagt zich ook over de ,,troosteloze aanblik” van de Steentilstraat. De gemeente moet iets doen aan de vele fietsen op de stoepen en de rommelige uitstraling, vindt hij.

De Minute Bar had ook in andere opzichten een stroef jaar. Zo moest de zaak halverwege 2017 twee maanden dicht omdat er geen horecavergunning was. Volgens Huisman was dat niet nodig met zijn concept: hij stelde werkruimte te verhuren, omdat de consumpties niet afgerekend werden. De gemeente dacht daar anders over.

Huisman wil zijn concept, dat hij eerst in Den Haag uitprobeerde, nu elders opnieuw opzetten. Waar, dat weet hij nog niet.