Nieuw in Groningen: broodjes, broodjes en Vietnamese broodjes

Liefhebber van een broodje bij de lunch? Dan heb je er weer wat extra opties bij in Groningen. De ontbijt- en lunchcafés schieten de laatste weken de grond uit. Voor wie liever iets anders eet, is het nog even wachten op nieuwe restaurantopeningen.

Backwerk is sinds deze week open aan de Vismarkt, op de plek waar eerst Jeans & Beans zat. Deze Duitse formule is vergelijkbaar met Bakker Bart: je kunt er broodjes en gebak kopen voor thuis, maar ook aanschuiven voor ontbijt en lunch of koffie met lekkers.

Over Bart en broodjes gesproken: in de Herestraat gaat later deze maand ontbijt- en lunchcafé Boer Bart open. Hier kun je vanaf 7 uur ’s ochtends terecht en daarmee is het een van de weinige horecazaken voor vroege vogels in Groningen.

Vietnamees

Liever een buitenlands broodje? Mr. Dam, de Vietnamese streetfoodzaak die in mei al aangekondigd werd, is nu twee weken in bedrijf. Hier maken ze het Vietnamese stokbroodje banh mi, maar ook salad rolls en noedelgerechten.

Chocoholics kunnen hun hart ophalen bij Chocolate Company Cafe in de Oude Ebbingestraat. De concurrent voor chocoladecafé ChocWorld, die even verderop in de Oude Boteringestraat zit, schenkt sinds half september vele soorten chocolademelk met bijvoorbeeld bonbons, chocoladefondue of – jawel – chocoladebroodjes erbij.

Mexicaans

Nog zo’n zaak die al een tijd geleden aangekondigd werd: Salsa Shop. De keten met snel Mexicaans eten – burrito’s, taco’s, tortillachips met salsa – komt op de hoek van de Oude Boteringestraat en de Zwanestraat. Daar wordt druk geklust, maar een openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

Veganisten moeten ook nog even wachten, maar de Vegan Junk Food Bar komt straks dan toch echt naar Groningen toe. Begin 2020, belooft de hippe plantaardige snackbar op hun Facebook-pagina. Waar, dat hebben ze nog niet bekendgemaakt, maar volgens Oogst Groningen zou het wel eens in Merckt kunnen zijn aan de Grote Markt.