Nieuw restaurant in de Schildersbuurt serveert ontbijt, lunch en diner

Bewoners van de Schildersbuurt hebben er sinds kort een restaurant annex maaltijdenwinkel bij: Goud Eten. De zaak is in de plaats gekomen van de Winkel van Jan, op de hoek van de Herman Colleniusstraat en de Jan Lutmastraat.

Kon je bij de Winkel van Jan alleen maaltijden afhalen, Goud Eten heeft ook zitplaatsen zodat je kunt aanschuiven voor het eten. Achter het pand is een binnentuin met terras gecreëerd voor zonnige dagen, met uitzicht op de watertoren.

Goud Eten is open vanaf 7 uur voor ontbijt, lunch en diner. Die vroege openingstijd is een experiment, vertelt eigenaar Boudewijn Wieringa. ,,Ik ontbijt zelf graag buiten de deur, maar we gaan kijken of dat hier ook werkt.”

De kaart is bescheiden, met yoghurt en granola en een aantal broodjes die je voor het ontbijt of de lunch kunt bestellen en diverse soorten pasta’s, lasagne en een wisselende daghap voor het diner. ,,Maar je kunt ook lunchen met pasta. Dat miste ik nog in de Groningse horeca, want  hier is lunch meestal toch een broodje.”