melomary22 / Pixabay

Vlees, bier en warme wafels: nieuwe eetzaken in Stad

Het flexitarisme mag dan oprukken, de onvervalste carnivoor in Groningen hoeft zich voorlopig nog niet miskend te voelen. Komende week, op donderdag 16 maart, opent een combinatie van slagerij en gastrobar zijn deuren: Block & Barrels.

De zaak, gevestigd in het voormalige pand van restaurant Boven Jan in het Hoogstraatje, is van de Zuid-Afrikaanse broers Dave en Mark Pretorius – de eerste was bedrijfsleider bij Bar Paficic, de laatste kok bij The Dog’s Bollocks – en evenementenorganisator Boudewijn Brink. Op de kaart zijn, naast speciaalbier, whiskey en wijn, gerechten te vinden die je onder de noemer ‘comfort food’ zou kunnen scharen: onder meer spareribs, steaks, mac and cheese, Zuid-Afrikaanse boerewors en hamburgers.

De naam van de zaak moest last minute nog gewijzigd worden: een Amsterdams restaurant maakte bezwaar tegen de keus voor The Butcher’s Bar, omdat die te veel op hun eigen naam zou lijken.

En er staat meer te gebeuren in de Groninger binnenstad: in de Folkingestraat is vorige week speciaalbierwinkel Just in Beer geopend en op de hoek van Vismarkt en Guldenstraat wordt de laatste hand gelegd aan Cappuvino, waar je straks terecht kunt voor koffie, wijn en jazzmuziek. Op de hoek Oosterstraat-Carolieweg opent een tweede vestiging van De Frietwinkel, die nu alleen nog in de Folkingestraat zit. In de Ubbo Emmiusstraat is vanaf volgende maand Strawberry te vinden, een zaakje waar je warme wafels en frozen yoghurt kunt krijgen.

Tot slot komt de opening van Vapiano’s dichterbij, een concurrent voor De Pastafabriek. Pasta’s en pizza’s voor een zacht prijsje worden hier bereid terwijl je wacht. De zaak, die in het nieuwbouwpand komt dat de Poelestraat met de Nieuwe Markt gaat verbinden, is vanaf begin mei te bezoeken, meldt Oogst Groningen.