Nieuwe horecazaken in Groningen zetten in op afhaal

Een restaurant uitbaten is nogal lastig als de bediening en de gasten anderhalve meter afstand moeten houden. Dus is het niet zo vreemd dat de nieuwe horecazaken die de komende tijd opengaan in Groningen bijna allemaal in de afhaalhoek zitten.

Zo opent komende woensdag 29 april Thai Express in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, op nummer 71. Eerst alleen voor bezorging, maar zodra er wat extra maatregelen voor de veiligheid zijn genomen kun je er ook afhalen. Aan de Aweg 8 opent ergens in mei afhaalrestaurant De Aardbol. De website is nog in ontwikkeling, maar belooft internationale gerechten.

Eind mei krijgt FLFL er aan de Carolieweg een zusje bij dat Kurrie heet. Hier kun je straks terecht voor veganistische curry’s en aanverwante gerechten voor minder dan een tientje, vertellen eigenaars Daan en Jesse aan Sikkom. Kurrie is ook weer op afhaal en bezorging gericht.

Al open

Twee andere nieuwkomers hebben hun deuren al geopend: op de Herebrug vind je foodtruck L.A Pizza Fritta, waar Lorenzo en Alex vanuit hun blokhut op wielen Napolitaans streetfood verkopen: gefrituurde calzones.

En in de Korenstraat, een zijstraat tussen de Nieuwe Ebbinge en het Boterdiep, zit sinds kort eetwinkel annex delicatessenzaak Omni, die zich richt op lokale en biologische producten. Eten kun je er nu alleen nog afhalen, maar later kun je ook aanschuiven in het lunchcafé.

Sushi en bitterballen

Wat voor zaak Jiro wordt, de nieuwe onderneming van de eigenaren van Konbu, is nog niet bekend: meer dan een naam en een locatie – Oosterstraat 11a, recht tegenover Konbu – is nog niet aangekondigd. Maar gezien de naam gaat het vermoedelijk om een sushirestaurant.

Van de Vegan Junk Food Bar tot slot, die in september opent in Merckt aan de Grote Markt, weten we al wel wat we kunnen verwachten. Hier bestel je burgers, bitterballen, kapsalons, shoarma en ander junkfood, maar dan dus veganistisch. En instagrammable, zoals het unicorn bread: blauw brood met roze aioli.