Alacarte, het ‘fine dining’-restaurant van Hotel Prinsenhof, verandert van naam. De zaak is omgedoopt tot Nassau, een verwijzing naar de historie van het Prinsenhof. Vroeger woonden hier de prinsen van Nassau, de voorouders van de koninklijke familie. Als de Oranjes in Groningen overnachten, logeren ze nog steeds hier.

Het restaurant heeft ook een makeover gekregen met behalve nieuw meubilair en betere verlichting ook een eigen logo en huisstijl. Verder is er een nieuwe souschef aangetrokken, Dion te Velde, die eerder bij De Librije werkte.

,,We wilden het restaurant een kwaliteitsimpuls geven”, vertelt manager Cor van Dalfsen. Alacarte werd al goed beoordeeld door restaurantgidsen, maar bleef volgens hem een onderbelicht onderdeel van het hotel. Daar komt nu verandering in, hoopt de directie.

Het Prinsenhof telt twee restaurants: naast Nassau, dat in de voormalige slaapvertrekken gevestigd is, ook het meer casual Grand Café Prinsenhof in de oude kloosterkerk.