Nieuwe naam voor restaurant Da Mino

Da Mino aan het Gedempte Zuiderdiep gaat verder als Locanda Mediterranea. De naamgever van het restaurant, Mino, is weg bij de zaak. Hij was er de gastheer, maar niet de eigenaar.

Ook het concept is aangepast. Kon je er eerst alleen terecht voor een drie-, vier-, of vijfgangenverrassingsmenu uit de Sardijnse keuken, nu is er ook een kleine vaste kaart. De menu’s zijn flink in prijs gezakt: voor vier gangen tel je nu 39 euro neer en dat was eerst 52 euro.

De stevig geprijsde diners bleken een te hoge drempel voor gasten. ,,We moesten vaak mensen teleurstellen: voor ‘even een hapje eten’ was met de meergangenmenu’s geen plaats”, verklaart het restaurantteam op Facebook. Het concept was daardoor ,,niet langer houdbaar”. Als Locanda Mediterranea wil de zaak dezelfde kwaliteit bieden, maar wel toegankelijker zijn. De chef-kok van Da Mino is gebleven.

Het is niet de eerste naam- en conceptwijziging die de zaak ondergaat in de acht jaar onder de huidige eigenaar. Voordat gastheer Mino 2,5 jaar geleden zijn visie mocht loslaten op het restaurant, heette het Costa Viola en was het een pizzeria.