Nieuwe restaurants in Groningen: eten in het politiebureau, drie pizza-opties

De Oosterparkwijk heeft er een eetlocatie bij: Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, afgelopen week geopend na een flinke verbouwing van het voormalige politiebureau aan de Zaagmuldersweg. Het team achter de nieuwe zaak runde eerst  Grand Café Treslinghuis, maar het Treslinghuis aan de Klaprooslaan moest sluiten om plaats te maken voor een school en appartementen. Het Oude Politiebureau serveert van dinsdag tot en met vrijdag lunch en diner voor zachte prijsjes.

Slecht nieuws is er ook: Het Zusje van Andre Dokter blijft langer dicht. Het restaurant in de Oosterstraat liep rook- en waterschade op bij een brand eind januari en het herstel gaat nog tot eind maart duren, vertelt de bedrijfsleider aan Dagblad van het Noorden. Op Facebook was aanvankelijk aangekondigd dat de zaak twee dagen dicht zou zijn, maar er bleken uitgebreide werkzaamheden nodig te zijn.

Aan het Schuitendiep heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden: pizzeria Galtelli heeft plaatsgemaakt voor Italiaans restaurant Il Sogno. Eigenaar Federico Serreli is afkomstig van Sardinië en op de menukaart zijn dan ook de nodige Sardijnse gerechten te vinden, naast de Italiaanse klassiekers.

Aan nieuwe mogelijkheden om pizza te eten sowieso geen gebrek: op de plek van L.A. Donuts aan het Zuiderdiep zit sinds vorige week Slice, waar je pizzapunten en pasta’s kunt afhalen. En in de Oosterstraat is de opening van Happy Italy nu toch echt aanstaande. Aanvankelijk was er sprake van dat de fastfood-Italiaan al in november zou openen, maar dat werd verschoven naar het voorjaar. Er wordt nog wel gezocht naar personeel.

Eerder meldden we ook al de komst van twee nieuwe sushi-zaken in de Nieuwe Ebbingestraat, daarover lees je hier meer.