Kip- en speciaalbierzaak LeCuq in de Poelestraat. Foto: LeCuq

Nieuwe restaurants in Groningen: kip, noedels, sushi en koffie

Je raakt niet snel uitgekeken in de Groningse horeca: in de afgelopen weken kwamen er weer meerdere eetgelegenheden bij en verdween er eentje: burgerbar Loeks maakte plaats voor eetcafé De Slingerij, schreven we vorige week al.

In de Poelestraat kwamen er ondertussen maar liefst drie restaurants bij. In het voormalige pand van eetcafé De Opera opende Bodega y Tapas een tweede vestiging en een paar deuren verderop kun je snelle noedel- en rijstgerechten halen bij de Aziatische keten Wok&. Helemaal aan het eind van de straat, waar eerst fietsenwinkel Fietsverda zat, is nu LeCuq te vinden. De zaak, die open is voor lunch en diner, serveert kip en speciaalbier.

In de Oude Kijk in ’t Jatstraat is opnieuw een koffietent neergestreken: Tucano Coffee, een keten uit Oost-Europa. Hier bestel je bij je luxe bakje leut een stuk  cheesecake, de specialiteit van de zaak. Anders dan de meeste horeca in de straat is Tucano tot 22 uur ’s avonds open.

Vers gerolde sushi

Voor sushiliefhebbers is er een bestemming aan het Schuitendiep bij gekomen. Afhaalzaak Wabi-Sabi, van dezelfde eigenaar als Konbu in de Oosterstraat, gaat een dezer dagen open en belooft de sushi op bestelling vers te rollen.

Aan de zuidkant van de stad is sinds afgelopen zaterdag restaurant 2 Corpus te vinden in het TopsportZorgCentrum aan de Laan Corpus den Hoorn. Uitbater is Tweetal Horeca, ook eigenaar van De Pijp, De Sigaar en Bakkerij Blanche. Ook wie niet zo van sporten houdt kan er eten: de zaak is open voor het algemene publiek.

Supermarkt

Wie liever zelf kookt kan straks overigens bij een nieuwe supermarkt terecht: aan de Aweg komt een vestiging van Coop, de zesde in de gemeente. Naar verwachting opent de grootgrutter begin februari, meldt Dagblad van het Noorden.