Nieuwe restaurants in Groningen: ramen, banh mi en Italiaanse gebakjes

Terwijl heel Groningen vakantie vierde de afgelopen weken, werd er in de lokale horeca druk geklust. Welke nieuwe restaurants zijn er bijgekomen en wat zit er nog in het vat?

Liefhebbers van Japanse ramen noodles en sushi kunnen sinds vandaag terecht aan het Gedempte Zuiderdiep 44, waar Yanagi zijn deuren heeft geopend. De zaak komt in de plaats van Italiaans specialiteitenrestaurant Locanda Mediterranea, dat geen lang leven beschoren was. Even verderop is vorige week de tweede vestiging van Gino’s IJssalon geopend. Je kunt hier 24 smaken ijs krijgen, maar geen stamppot in de winter, zoals bij de originele Gino’s die aan de overkant van de straat zit.

In de Nieuwe Ebbingestraat is er ook weer het nodige veranderd. Taarten- en koekjeswinkel Bake My Day is een paar deuren opgeschoven naar het pand waar voorheen Rantang Food zat. Ook komen er maar liefst twee pizzeria’s bij: op nummer 115 heeft Siciliaanse pizzeria Catania de plaats ingenomen van Rigoletto en op nummer 87 opent later deze maand een vestiging van de Amerikaanse keten Papa John’s. De eerste deegschijven komen daar op 22 augustus uit de oven, maar de officiële opening wordt drie dagen later gevierd, op de 25ste. Dan geeft de zaak gratis pizza’s weg tussen 12 en 13 uur.

Vietnamese en Italiaanse specialiteiten

Foodtruck La Ca Banh Mi verdween een paar maanden geleden van z’n vaste plek aan de Verlengde Visserstraat. Met een goede reden: er komt een permanente zaak in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, in het oude pand van conceptwinkel Holtbar. La Ca Vietnamese Streetfood gaat 17 augustus open, kondigde de eigenares een paar dagen geleden aan.

En dan is er nog goed nieuws voor fans van de Italiaanse keuken: in de Steentilstraat is straks La Bottega di Amore e Putipu te vinden, een Italiaans koffiehuis annex patisserie. De zaak is vermoedelijk vanaf september open.