Nieuwe uitbaters voor pand De Boom

In het pand aan de Rodeweg waar voorheen eetcafé De Boom gevestigd was, komt een nieuw restaurant: Beer&.

Uitbaters zijn Sjoerd Tjio, die eerder bij Het Zusje van André Dokter en bij De Toeter werkte, en Jorn Steenhuis, voorheen van Pappa Joe. De twee willen in hun zaak de nadruk leggen op de combinatie van speciaalbier en eten. ,,Dat is een groeiende markt”, volgens Sjoerd, ,,maar in Groningen houden tot nu toe alleen de brouwerijen en cafés zich daar mee bezig.”

De mannen beloven een brede kaart, met onder meer Zuid-Amerikaanse invloeden. Er is een borrelkaart met ,,kleine, leuke gerechtjes met veel smaak” en een avondkaart met drie voorgerechten en zes hoofdgerechten die vaak wisselen.

Ook het interieur krijgt een makeover. Werd De Boom vaak getipt als hipster-hotspot, Beer& krijgt een wat tijdlozer uitstraling, zegt Sjoerd. ,,Geen vintage, staal en onafgewerkte muren, dus.” Het is de bedoeling dat Beer& in de loop van juni zijn deuren opent, precies op tijd voor het terrasseizoen.

Het pand aan de Rodeweg is overigens niet het enige met nieuwe uitbaters: op Schuitendiep 56, waar eerst Kwajongens zat, is deze week 2 Jongens uit Groningen geopend. Hier kun je terecht voor hoofdgerechten onder de 10 euro, zoals spareribs en hamburgers. De zaak is van Arjen Kaptein en Martin Rudolphie, die ook eigenaar zijn van de Sportsbar in het ACLO-gebouw op Zernike.