Paddepoel heeft nu ook een hippe koffiezaak (en er opende meer horeca zijn deuren in de stad)

Voor hippe koffie kun je sinds deze week ook in winkelcentrum Paddepoel terecht: daar opende maandag het Barista Cafe, een franchise met 21 vestigingen door het hele land. Uitbater Leo Brouwer was voorheen supermarktmanager, maar besloot het roer om te gooien. Het café is in huiskamerstijl ingericht en je kunt er behalve een kop koffie of thee met lekkers ook ontbijt, lunch en borrelhapjes krijgen.

En er zijn meer horecazaakjes bij gekomen in Groningen de afgelopen twee weken. Bij Strandpaviljoen Paterswoldsemeer, waar we al over schreven, kun je inmiddels aanschuiven voor een drankje aan het water. In de Oosterstraat opende Slijterij Groningen zijn vierde vestiging. Die heeft een horecavergunning, ontdekte Sikkom, zodat mensen ook er plekke eerst een en ander kunnen proeven. Het stadsblog ging ook langs bij een andere nieuwe watering hole: cocktailbar Seven in het Hoogstraatje. Je kunt er een bodem leggen met tapas voor je aan de drank gaat.

Delicatessenzaak Mezze is sinds afgelopen weekend geopend aan de Verlengde Hereweg. Hier koop je Oosterse zoetigheden zoals baklava, maar het is ook het exclusieve verkooppunt voor de macarons van Smaakaron. In De Grote Roltrap verkoopt Nest Kultuur sinds deze week kebab en falafel en over twee weken kun je in het oude V&D-pand ook eten krijgen van de Syrische cateraar Yamen.

Nog iets langer wachten is het op het grillrestaurant dat na de zomer zijn deuren moet openen in de Poelestraat. Daar gaat uitbater Kim-John Sze kip en bier serveren aan young professionals, vertelde hij aan Dagblad van het Noorden.

De Nieuwe Ebbingestraat dreigde een tijd lang wat te verpauperen, maar daar opent nu het ene na het andere nieuwe eetzaakje. Onlangs vestigde Helpman’s Pasta’s zich er al en op korte termijn komen daar drie Midden-Oosterse zaken bij, meldt Oogst Groningen: delicatessenzaak Fig&Olive (van dezelfde eigenaresse als Mezze), fastfoodzaak HupHup (van de eigenaar van Perzisch restaurant Topoli in dezelfde straat) en Marokkaanse eetwinkel Tajine, die in het pand komt waar eerst lunchzaak GoudHeerlijk gevestigd was.