Foto: Pappa Joe

Pappa Joe serveert vegaburger die Bill Gates en Leonardo DiCaprio tot z’n fans rekent

 

Ben je veganist of vegetariër en mis je de smaak van een goeie hamburger? Goed nieuws: Pappa Joe serveert vanaf woensdag de naar verluidt niet van echt te onderscheiden Beyond Burger.

Volkskrant-recensent Hiske Versprille bejubelde de burger afgelopen zaterdag nog: ,,De buitenkant is bruingebakken en geurt rokerig, de binnenkant smaakt, voelt, bloedt (!) en verzadigt als een gegrilde, mooi rosé gegaarde hamburger. Het is bijna griezelig hoezeer het op rundvlees lijkt”. Versprille is niet de enige fan: Beyond Meat, het bedrijf achter de burger, wordt gesteund door onder meer Bill Gates en Leonardo DiCaprio en is hard op weg om Amerika te veroveren.

De burger is in Nederland nog maar bij een paar horecazaken te krijgen, waaronder nu dus ook Pappa Joe. De hamburgertent in de Gelkingestraat zet de Beyond Burger in zes verschillende varianten op het menu. Liefhebbers van een cheeseburger krijgen er vegan kaas van Wilmersburger bij, en daarnaast zijn er nog twee vegan voorgerechten te krijgen.