Robuust maakt plaats voor de Barracuda Social Club

Wie van oesters, kreeft of tournedos houdt, moet deze week nog snel even richting Schuitendiep: restaurant Robuust sluit namelijk na bijna 3,5 jaar zijn deuren. Komende zaterdag wordt er voor het laatst een diner geserveerd. Eigenaren Alex en Marije Boelens, ook uitbaters van twee vestigingen van De Stadstuin, gaan zich meer op hun andere restaurants en hun cateringbedrijf richten.

,,We werden benaderd of we niet wilden verkopen”, vertelt Marije. De geïnteresseerden: de drie mannen achter Block & Barrels. Dat betekent één ding: voor goed vlees en vis kunnen mensen straks nog steeds aan het Schuitendiep terecht. ,,Bij Block & Barrels werken we op een duurzame manier met vlees en in dit nieuwe concept gaan we daar vis aan toevoegen”, zegt Boudewijn Brink, samen met de Zuid-Afrikaanse broers Mark en Dave Pretorius eigenaar van beide restaurants. De nieuwe zaak gaat Barracuda Social Club heten. ,,Het wordt geen kopie van Block & Barrels, maar we kiezen wel voor dezelfde informele setting. Geen ingedekte tafels, niet alles keurig volgens de etiquette. En het interieur krijgt ook weer dat ruige.”

Een echt visrestaurant wordt het niet, aldus Brink. ,,Het wordt wel de hoofdmoot, om even een flauw grapje te maken. Denk aan zo’n 40 procent vis, 30 procent vlees en 30 procent vegetarisch. Want niet iedereen vindt vis lekker.” De vis willen de mannen van een lokale leverancier betrekken.

De Barracuda Social Club gaat naar verwachting per 1 mei open.