Ontwerp: Urban Climate Architects

Saint-Tropez bij Stad: plannen voor luxe beachclub aan Paterswoldsemeer

Zie je wegens vliegschaamte voortaan af van verre zonvakanties? Geen zorgen, want over een tijdje kun je de allure van Curaçao, Ibiza of Saint-Tropez op een paar kilometer afstand ervaren. Tenminste, als het aan ondernemer Henk van Meekeren ligt: hij wil een luxe beachclub neerzetten aan het Paterswoldsemeer.

Van Meekeren, die zijn geld verdient met de verkoop van rijplaten, bouwhekken en ander materieel, wil zijn BonBini Beachclub bouwen op nu nog braakliggend terrein tussen het Paviljoen van de Dame en De Twee Provinciën, vertelt hij aan RTV Noord.

Ontwerp: Urban Climate Architects

Hij heeft al plannen laten tekenen door een architectenbureau. Er moet een terras komen met 500 stoelen, een boothuis, een zwemgedeelte, lange steigers die eindigen in loungedecks, en dat alles omzoomd door wuivende palmbomen. Van Meekeren wil ook een strand aanleggen, met zand dat hij laat overkomen uit Aruba.

De bouw zou in de tweede helft van 2020 moeten beginnen, hoopt hij. Maar of dat gaat lukken is nog verre van zeker: er is nog geen vergunningsaanvraag ingediend, meldt de gemeente aan RTV Noord.

Ontwerp: Urban Climate Architects