Foto: Facebook SoupDogg

SoupDogg breidt uit met afhaallocatie

Soep- en broodjeszaak SoupDogg in de Folkingestraat timmert flink aan de weg: binnenkort opent er een tweede locatie in de Nieuwe Ebbingestraat.

Het pand op nummer 93, waar eerst fastfood-Mexicaan Señor Toro zat, wordt in eerste instantie alleen als keuken gebruikt. ,,We willen onze openingstijden uitbreiden en ook ’s avonds eten leveren. Maar daar is de zaak in de Folkingestraat te klein voor”, vertelt eigenaar Koen Jager.

Alle afhaal- en bezorgmaaltijden kunnen dan in de Nieuwe Ebbingestraat bereid worden, waar de koeriers van Thuisbezorgd dan ook de bestellingen zullen oppikken.

,,Het was voor ons pure noodzaak, die tweede locatie. Maar mogelijk dat er later ook tafeltjes komen te staan zodat mensen er kunnen aanschuiven. Dat zal dan zo rond de feestdagen zijn.”

SoupDogg was al voorzichtig begonnen met avondmaaltijden, zoals een schnitzelmenu. Daar kom straks meer keus in. ,,Hollandse kost, vooral”, aldus Jager.

De crowdfundingsactie – die bijna 13 procent rendement belooft – loopt goed: met nog drie dagen te gaan is 77 procent van de gevraagde 60.000 euro binnen. ,,Maar als we dat bedrag niet helemaal halen gaat het gewoon door, hoor. Het koopcontract is al getekend. Dit geeft gewoon wat extra lucht.”

Investeren kan via Funding Circle, klik op ‘Soepwinkel Nieuw Pand’.