Taqueria vestigt zich in de Oosterstraat

Wie van Latijns-Amerikaans eten houdt, heeft straks nog een extra reden om richting de Oosterstraat te komen. Behalve Four Roses, het Mexicaanse restaurant dat al sinds jaar en dag in de straat zit, komt er nu ook een taqueria.

Sven Toering en Matthijs Kanis, onder meer eigenaars van Flinders Café aan het Schuitendiep, willen in de Oosterstraat El Santo openen, een casual dining-zaak waar je terecht kunt voor taco’s, burrito’s, quesadilla’s en nacho’s, maar ook voor burgers en steaks. Ook worden er Latijns-Amerikaanse drankjes geschonken.

Met prijzen tussen de 10 en 15 euro voor hoofdgerechten richt El Santo zich op studenten. Het is de bedoeling dat er ook een bezorgmogelijkheid komt, vermoedelijk via Fooddrop, waar Flinders ook mee samenwerkt.

Toering en Kanis hebben via horecacrowdfunding.nl een crowdfundingsactie opgezet om het benodigde geld op te halen. Het restaurant gaat plek bieden aan zo’n 100 mensen. In welk pand de zaak komt melden de twee niet, maar volgens Oogst Groningen gaat het waarschijnlijk om Oosterstraat 30, waar eerst Grieks restaurant Filoxenia zat.