Tiende editie van Proeven in Groningen gaat niet door

De jubileumeditie van Proeven in Groningen gaat niet door. Het jaarlijks terugkerende evenement, waarop restaurants uit de stad zichzelf en hun eten presenteren, zou op 2 en 3 september voor de tiende keer plaatsvinden op het plein voor het Harmoniegebouw.

Er zijn te weinig aanmeldingen van horecazaken, meldt de organisatie op zijn website. ,,Helaas ontving de organisatie afgelopen week enkele afmeldingen van deelnemers. Daardoor bleven er te weinig restaurants over om het evenement succesvol te kunnen organiseren.”

Proeven in Groningen werd tien jaar geleden opgezet omdat er op dat moment geen culinaire evenementen waren in de stad. ,,Nu is die situatie volledig omgedraaid”, schrijft de organisatie. ,,Het eerste weekend van september staat gelukkig bomvol met activiteiten en ook op culinair vlak zijn er een heleboel leuke initiatieven ontstaan.”

RTV Noord sprak met organisator Ben Warner, die zegt dat het zo goed gaat met de restaurants in Groningen dat ze geen tijd meer hebben om zich op Proeven in Groningen te presenteren. Ook het grote aanbod culinaire festivals dat de laatste jaren de stad aandoet helpt volgens hem niet mee.