Twee keer zoveel TOET in Stad

Liefhebbers van zoet hebben een nieuwe hangout: toetjescafé TOET heeft donderdag zijn deuren geopend op de nieuwe locatie in de Ubbio Emmiusstraat. De benodigde crowdfunding was al binnen een paar weken opgehaald en vervolgens werd ook flink tempo gemaakt met de verbouwing van de zaak.

TOET zit pal op de route van station naar binnenstad, met uitzicht op de Ubbo Emmiussingel en het Groninger Museum. De zaak gaat nu doordeweeks om 10 uur open, maar mogelijk wordt dat straks eerder om de forenzen van koffie en lekkers te kunnen voorzien. Ook is het de bedoeling dat er vaker workshops en andere activiteiten worden georganiseerd, iets wat in het oude pand aan het Zuiderdiep lastig was wegens ruimtegebrek.

Bij dat pand blijft overigens ook TOET op de gevel staan: daar opent vrijdag TOET Pannenkoek. Op de kaart komen zowel zoete als hartige pannenkoeken te staan, zodat je er de hele dag door je honger kunt stillen. De pannenkoeken die hier geserveerd worden zijn kleiner dan je bijvoorbeeld bij het Pannenkoekenschip krijgt, zodat je makkelijker verschillende soorten kunt uitproberen.