Foto Jasper Bolderdijk
Foto: Jasper Bolderdijk

Welke snackbar maakt de beste eierbal van Stad? 

Wat is het meest iconische Groningse gerecht: droge worst, poffert, Knol’s Koek? Nee, de eierbal natuurlijk! Eerder dit jaar is het eten van een eierbal uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed. Maar bij welke snackbar in Stad eet je nou de lekkerste eierbal? Om dat voor eens en voor altijd te bepalen (of in elk geval voor dit jaar) organiseert De Smaak van Stad samen met studentenkrant HanzeMag op 5 november De Grote Groningse Eierbaltest.

De deelnemende snackbars komen hun eierballen frituren bij Brouwerij Martinus, waar een deskundige jury klaar zit om een oordeel te vellen. En jij kunt ook mee-jureren! Als bezoeker mag je van alle eierballen proeven en vel je je eigen oordeel voor de publieksprijs. Een kaartje voor het evenement kost 6 euro en daarvoor krijg je, naast partjes van de eierballen, ook een proefglas bier van Martinus.

Wie doen er mee? HanzeMag ging al twee keer eerder bij de snackbars in Groningen langs om hun eierballen te testen. Vorig jaar jureerde De Smaak van Stad ook. De topscorers van beide edities doen nu mee aan de definitieve Grote Groninger Eierbaltest: De Paardeschuur, Restaria Zuid, Kwalitaria Jolie en Cafetaria Koning, plus fabrikant Van Genieten, die zijn eierballen aan veel Stadse snackbars levert.

Wil je erbij zijn? Het evenement is op zondagmiddag 5 november bij Brouwerij Martinus en gaat van start om 16 uur. Kaartjes koop je hier. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plek!