Genieten van culinaire hoogstandjes onder het genot van een goed glas wijn: buiten de deur eten is heerlijk, maar niet erg budgetvriendelijk. Gelukkig zijn er in Groningen genoeg mogelijkheden om relatief goedkoop buiten de deur te eten.

Hier geven we algemene tips om goedkoper uit eten te gaan in de stad. Ben je op zoek naar specifieke restaurantaanbevelingen? Check dan ook onze vijf aanraders voor een fijne daghap en onze recensies van budgetrestaurants. Of sla onze restaurantgids er op na en vind de restaurants die precies aan jouw wensen voldoen!

Houd de kortingsites in de gaten

Feliz Fine Food

Feliz Fine Food

Websites als Het Laatste TafeltjeHeerlijk, Dagpas en De Leukste Deal lijken op elkaar: allemaal bieden ze dinerdeals aan voor scherpe prijzen, waardoor je met zijn tweeën een driegangendiner kunt verorberen voor €30 à €40 en soms zelfs minder. Het Laatste Tafeltje is vooral voor de last minute-beslissers en biedt deals aan voor diezelfde avond. Restaurants als ‘t Zwarte Schaap, De Opera en Cervantes zie je er regelmatig terugkomen. Via Heerlijk kun je met korting terecht bij de iets chiquere restaurants, zoals De Pauw, Brasserie Midi en even buiten de stadsgrenzen in Onderdendam bij De Molenaar en Korensant Verhildersum in Leens. De aanbiedingen bij Groupon zijn vaak iets duurder, maar dan krijg je ook meteen 4 of 5 gangen. En wie bereid is om buiten Groningen te kijken kan dan zelfs voor een beschaafd bedrag bij een sterrenrestaurant terecht.

Onbeperkt eten hoeft niet bij een vreetschuur

Ni Hao, Wereldgeluk en Taste and Flavor: je kunt je er ongans vreten, maar het zijn niet bepaald de meest sfeervolle tenten en een bezoek kan de volgende dag tot flinke buikpijnen en spijtbetuigingen leiden. Gelukkig zijn er ook all you can eat-concepten met een prettiger afloop en leukere ervaringen. Groningen heeft tegenwoordig bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan tapasrestaurants waar je onbeperkt kunt eten, zoals La Cubanita, Tapasco en El Txoko. Geen fan van patatas bravas? Imono, Sumo en Sushi Mall hebben lekkere sushi tegen een vaststaand tarief. Een gezellige avond met fatsoenlijk eten, en je weet waar je financieel aan toe bent.

Bioscoop-combideals

Voor een uitgebreid avondprogram – denk date – hebben diverse restaurants deals met de grotere bioscopen. Pathé werkt bijvoorbeeld samen met de volgende restaurants: d’Ouwe Brandweer, Het Satéhuis, Tapasco, Cantina Mexicana en Humphrey’s. Na een driegangendiner krijg je een voucher die je bij de bioscoop kunt verzilveren. Gemiddeld zijn deze deals €25 per persoon exclusief drankjes. De voucher van Tapasco kun je zelfs bij alle bioscopen in Groningen inwisselen. Kinepolis Euroborg heeft een eigen restaurant met combideal en werkt samen met Wok Euroborg, Humphrey’s, Tapasco, Cantina Mexicana, Bacchus Bistro, De Branderij en Het Goudkantoor. Meer een filmhuisfanaat? Bij Forum Images heb je voor €27 p.p.een tweegangendiner en een filmkaartje. En de brownies zijn niet te versmaden.

De hippe pizzeria

Fotocredit: De Uurwerker

Best lekker hoor, uit eten bij de pizzeria, maar het oogt vaker wel dan niet als een gedateerde bende waar de warmte van de te dicht op elkaar gezette tafeltjes en grote ovens je direct naar de wangen stijgt. Gelukkig zijn er wat pizzeria’s bijgekomen die de nodige moderniseringen hebben doorgevoerd. Denk aan De Uurwerker, waar de meeste pizza’s de €10 niet aantikken. Toch komen ze wel uit een houtoven en is het interieur vrij van geblokte tafelkleedjes. Ook Buurman & Buurman serveert houtovenpizza’s voor maximaal €13. Of ga naar Wadapartja, waar je voor zo’n €12 of zelfs minder een grote plaatpizza deelt. Dat bedrag is overigens een totaalprijs, niet per persoon. En dan is er nog De Pastafabriek, waar je al voor 4,75 een pizza of pasta hebt. Geen plek om uitgebreid te tafelen, maar prima als je geen zin hebt om zelf te koken.

Daghappen

Bij veel restaurants in de stad kun je een dagelijks wisselend gerecht krijgen voor een zacht prijsje. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, vaak is het vergelijkbaar met wat je thuis zou maken. Maar je betaalt er dan ook zelden meer dan €10 voor. In sommige gevallen, zoals bij Het Pakhuis, is er zelfs een speciale studentenhap naast de reguliere daghap. Bekijk voor meer tips ons lijstje met favoriete daghappen.

The Free Café en Resto Van Harte

The Free Café

Ja, je leest het goed, bij The Free Café kun je iedere woensdag en zondag vanaf 18 uur gratis eten. De ingrediënten komen uit moestuinen en bij horecagelegenheden vandaan waar het anders zou worden weggegooid. Geïnteresseerden kunnen helpen met koken, of gewoon plaatsnemen voor een goed bord eten. Iedere woensdag en donderdag organiseert Resto Van Harte in de Paradijsvogelstraat een driegangendiner. Het streven van de nationale organisatie Van Harte is mensen door middel van een diner dichter bij elkaar te brengen en kennis met elkaar te laten maken. Voor een prikkie heb je een maaltijd en een leuke avond. Ook bij Eeterie De Globe kun je eten tegen heel schappelijke prijzen.