Het is al bijna weer Pasen en dat betekent voor veel mensen: gezellig brunchen met familie of vrienden. Maar ja, niet iedereen heeft tijd of zin om quiches te bakken, eieren te koken en sapjes te persen. Bij deze restaurants nemen ze je het werk graag uit handen.

Robuust

De paasbrunch bij Robuust gaat alvast goed van start met een glas bubbels. Verder op het menu: sandwiches met gerookte zalm, kip en bacon en brie met hummus, vegetarische quiche, bisque van kreeft en de nodige zoetigheden zoals scones, paasstol en macarons. 1 en 2 april, 12-16 uur, €25

Brownies & Downies

Wat er Tweede Paasdag op tafel komt bij Brownies & Downies blijft nog een verrassing – het Facebookbericht rept van verse broodjes en divers beleg – maar zonnige bediening is in elk geval gegarandeerd. En eigenlijk verwachten we sowieso ook brownies, want de naam van de zaak wekt natuurlijk verwachtingen. 2 april, 12-15 uur, €15 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen jonger dan 12

De Rietschans

Als het paaszonnetje een beetje meewerkt, is De Rietschans natuurlijk the place to be: brunchen met uitzicht over het Paterswoldsemeer. Je krijgt er een welkomstdrankje en kunt je daarna tegoed doen aan onder meer mosterdsoep, zalmfilet met groene asperges, gevulde eieren, beenham en quiche met geitenkaas. 1 en 2 april, 11.30-15 uur, €32,75 voor volwassenen en €16,50 voor kinderen van 4-12

Kaap Hoorn

Ook bij Kaap Hoorn zit je goed als het mooi weer wordt. De informatie over de brunch is op het moment van schrijven een tikje summier: je krijgt een glaasje bubbels en een ‘rijk gevulde etagère’, maar wat het gaat kosten melden ze niet. 1 april, 11-15.30 uur

Schimmelpenninck Huys

Wie weinig last heeft van keuzestress – of over een grote maag beschikt – schuift aan bij het paasbuffet van het Schimmelpenninck Huys. De lijst met gerechten is schier eindeloos, dus we noemen er slechts een paar: zalmsalade, carpaccio en eiersalade, wraps met pastrami, mozzarella en tonijn, groentelasagne, diamanthaas, cheesecake en panna cotta. Voor de kinderen is er een apart buffet. 1 en 2 april, 12-15.30 uur, €32,50 voor volwassenen en €16,25 voor kinderen van 4-12

Het Feithhuis

Het Feithhuis neemt de ‘br’ in brunch serieus en heeft onder meer yoghurt, kwark, muesli en fruitsalade op het menu staan. Maar voor de liefhebbers van hartig is er ook genoeg keus: gevogeltebouillon, gerookte ribeye, pastasalade en diverse soorten vis, bijvoorbeeld, plus brood, melk en sapjes. 1 en 2 april, 10.30-14.30 uur, €22,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen van 4-12

Het Concerthuis

Bij Het Concerthuis kun je elke zondag terecht voor een brakke brunch en dit keer is dat een brakke paasbrunch. Wat de pot schaft wordt niet vermeld, maar je kunt er in elk geval eieren beschilderen. 1 en 2 april, 10.30-15 uur, €13 euro 

Grand Café Prinsenhof

Het grand café van hotel Prinsenhof belooft een ruime selectie eiergerechten, vleeswaren, zuivelproducten en ambachtelijke broden, plus optioneel een glas bubbels (€6,50 extra). Je kunt hier trouwens ook terecht voor een paasdiner. 1 en 2 april, 11.30-15 uur, €28 voor volwassenen en €17,25 voor kinderen tot 12 jaar