Steun de restaurants weer, koop een maaltijd

Vanwege de nieuwe lockdownmaatregelen zit uit eten gaan er de komende weken weer niet in. Gelukkig zijn veel restaurants weer overgestapt op een afhaalmenu. Zo kun jij toch lekker eten en steun je meteen de horeca.

In deze lijst houden we alleen de restaurants bij die niet te vinden zijn op de bekende bezorgapps. Hebben we er eentje gemist? Mail naar info@desmaakvanstad.nl.

  • Bistro Basta heeft weer een afhaalkaart: de gerechten worden koud meegegeven en je warmt ze thuis nog op.
  • Mr. Mofongo en The Dogs Bollocks bieden gezamenlijk een afhaalmenu aan met onder meer hamburgers en noodles.
  • Op vrijdag en zaterdag kun je tapas afhalen bij Tapaseria Catalana. Laten bezorgen is ook mogelijk.
  • Voor vegan afhaal kun je van do-za bij Achterwerk terecht: een driegangenmenu inclusief amuses voor 32,50 euro. Laten bezorgen kost 2,50 extra.
  • Bij Uit de Buurt haal je voor 35 euro een box vol verse, biologische en streek- en seizoensgebonden gerechtjes voor twee personen.
  • Onder het mom ‘Midi bij u thuis’ serveert Brasserie Midi van do-zo een driegangen-afhaalmenu voor 30 euro. Voor 5 euro extra wordt het eten thuisbezorgd.
  • D’ouwe Brandweer heeft een afhaalloket voor warme maaltijden, die 12,50 per stuk kosten.
  • Bij de afhaalgerechten van De Prael krijg je een gratis biertje. Je kunt er ook borrelboxen bestellen met bier en hapjes.
  • Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je een diner of een borrelplank bestellen bij Salmagundi’s.
  • Dokjard heeft de ‘Dokkybag’ weer ingevoerd, met keuze onder meer uit diverse stoofgerechten.
  • Het Mauritshuis houdt op een krijtbord het afhaal- en bezorgmenu van de dag bij.
  • Pacific Groningen heeft zijn private dining-concept weer ingevoerd: een tafel vol gerechten en een koelkast met drankjes in je eigen privékamer.
  • Dinercafé Plezant heeft nu een webshop waar je gerechten kunt bestellen om af te halen.
  • Bij Brussels Lof bestel je van donderdag t/m zaterdag een bezorgmenu: 25 euro voor 2 gangen of 30 euro voor 3.
  • Restaurant Eetwaar gaat, net als de vorige keer, op de bezorgtour met ‘de drie van Pim’, een driegangenmenu (35 euro) dat naar keuze vegetarisch is of met vlees of vis.
  • Voila biedt voor 35 euro weer een gastronomisch menu aan voor afhalen en bezorgen, van donderdag tot en met zondag. Je maakt het menu zelf deels nog thuis af.
  • Ook de culinaire hoogstandjes van Vive la Vie kun je nu thuis op tafel zetten. Voor 32 euro kun je een driegangenmenu afhalen, waarbij je alleen het hoofdgerecht nog hoeft af te maken.
  • Bistro De Grote Frederik serveert iedere week een ander driegangenmenu om af te halen voor 35 euro.
  • Bisque bereidt ‘Bisque bowls’ om af te halen, of je kunt kiezen voor een borreltas.
  • Voor 35 euro haal je bij Paviljoen Sterrebos op vrijdag en zaterdag een driegangenmenu af.
  • De Haan bereidt elke zaterdag een driegangen-verrassingsdiner met vlees of vis voor thuis.
  • DOT biedt op vrijdag en zaterdag een tweepersoons kaasfonduepakket aan – inclusief fonduepannetje en fles wijn – voor 37,50 euro.
  • Bij De Groene Stoel kun je weer eten afhalen of laten bezorgen. Het menu en bestelinformatie vind je op hun social media.
  • Bij Dinercafé Soestdijk kunnen lunch- en dinergerechten worden afgehaald. Bestellen kan elke dag vanaf 11.30 via Facebook of door te bellen.
  • Brasserie Zernike heeft nog steeds ook een afhaal- en bestelmenu met lunches en maaltijden die je zelf op kunt warmen.
  • Osteria Da Vinci bezorgt haar pizza’s en pasta’s aan huis. Bestellen kan online.
  • Bij Land van Kokanje kun je een selectie van de menukaart afhalen.
  • De ‘Drive Indo‘ aan de Wasaweg van het Javaans Eetcafé is nog steeds in bedrijf.
  • Bij eetcafé Beer& kun je van donderdag tot en met zondag eten afhalen.
  • Wijkrestaurant De Duindoorn in Selwerd maakt dagelijks een daghap voor 8 euro. Die kun je afhalen of laten bezorgen met de buurttaxi.
  • Bij Lambik kun je een wisselende daghap afhalen voor 9,75 euro met keus uit een vega- en een vleesoptie.
  • Eetcafé De Stadstuin (vestiging Hereweg) kookt naast een aantal vaste gerechten ook wisselende specials en stamppotten om af te halen.
  • De Gulzige Kater verzorgt op woensdag tot en met zondag afhaalmaaltijden, met onder meer hun spareribs als optie.
  • De afhaalgerechten van Grand Café Groningen kun je kant-en-klaar krijgen of thuis nog afmaken. Bezorgen is ook een optie.
  • ‘t Koetshuys kookt elke weekend twee hoofdgerechten, waarvan een vegetarisch, voor 13,50 euro. Afhalen kan op zaterdag en zondag.
  • Bij Houdt van Eten kun je voor 60 euro een pakket bestellen met 9 koude gerechten en 1 warm gerecht, samen goed voor een maaltijd voor 2 personen. 5 euro gaat naar de Voedselbank.
  • Op vrijdag en zaterdag kun je de Franse gerechten van Bellami’s Bar a Manger afhalen.
  • Pernikkel heeft een takeawaymenu met burgers en wisselende specials.
  • De gerechten van sociaal restaurant Het Oude Politiebureau kun je warm afhalen of gekoeld laten bezorgen.
  • De Slingerij heeft een wekelijks wisselende kaart voor afhalen en bezorgen.
  • Nog een paar dagen geduld, want vanaf vrijdag 23 oktober kun je bij 2 Jongens uit Groningen (gehakt)ballen in allerlei soorten en maten bestellen.
  • Cateringbedrijf Foodfellas bezorgt voor 17,50 euro een hoofdgerecht en voor 9,50 euro voor- tussen- en nagerechten aan huis, waarvan 10 procent naar de Voedselbank gaat.
  • Bij cateraar Dennis Cooking Place kun je van do-za gerechten afhalen onder het mom ‘Dikkedakken met Dennis: afhaaleditie‘.
  • Cateraar De Smaeckmakers kookt wekelijks wisselende afhaalmenu’s, elke keer geïnspireerd door een ander land.
  • Bij Mennoos Kookerij in het Menno Lutterhuis haal je van di-za lunch en diner af.