Leesvoer: Hoe lekker is light-ijs?

Je kunt niet constant eten, dus moet je het op die andere momenten doen met het beste alternatief: lezen over eten. Dit zijn de leukste, nuttigste en meest interessante artikelen over eten en drinken die we afgelopen tijd tegenkwamen.

Alternatieven voor melk
Nu er steeds meer mensen kiezen voor plantaardige drankjes in plaats van melk komen ook de grote spelers in de voedingsindustrie met hun eigen soja-, amandel- of havermelk op de markt, constateert Trouw. De krant belicht die ontwikkeling en zet alle alternatieven voor koemelk op een rijtje.

IJs zonder schuldgevoel
Meer veranderingen in de supermarkt: opeens staat het diepvriesschap vol met bekers luxe light-ijs. Het bevat zo’n 70 procent minder calorieën dan de reguliere varianten, dus een bolletje meer kan geen kwaad, prijzen de producenten aan. The Guardian zocht uit hoe je ijs met minder vet en suiker maakt en of het werkelijk kan concurreren met de bekende smaken van Häagen-Dazs en Ben & Jerry’s.

Eten in de bajes
Munchies biedt een interessant kijkje in het gevangenisleven: hoe gaat het er aan toe in de keuken? In de Deense Vestre-gevangenis kookt chef-kok Kim Wichmann drie maaltijden per dag voor de gedetineerden. Die helpen zelf ook mee in de keuken en dat gaat prima, al zitten de grote messen wel vast aan kabels en worden de schilmesjes goed geteld.

Chipstest
Vroeger moesten we het doen met naturel, paprika en bolognese, maar tegenwoordig kun je elke dag van de maand een andere smaak chips eten. De Volkskrant liet een panel redactieleden testen welke chips het allerlekkerste is. Dat wil zeggen, van de klassieke chips zonder ribbels. De winnaar is op z’n zachtst gezegd verrassend.

Biologische wijnbouw
Het lijkt een goed jaar te worden voor Nederlandse wijnboeren door de overdaad aan zon de afgelopen maanden. De wijnbouw is groeiende in ons land, maar hoe duurzaam is die bedrijfstak eigenlijk? Trouw nam een kijkje in een biologische wijngaard om dat uit te zoeken.