5 x lunch to go in Groningen

Elke dag je kleffe, thuis gesmeerde broodjes opeten achter je bureau, daar word je niet vrolijk van. Maar voor een lange lunch buiten de deur heb je meestal geen tijd als je werkt. Bij deze lunchzaakjes in Groningen kun je eten afhalen of laten bezorgen.

Ariola

Het is een miniscuul zaakje, dus kan het zomaar gebeuren dat de rij bij Ariola rond lunchtijd tot buiten de deur staat. En dat is ook logisch, want hier krijg je de beste Italiaanse broodjes van de stad. Ze worden dik belegd met een selectie van de delicatessen uit de vitrine – gemarineerde champignons, gegrilde paprika, aubergine, zongedroogde tomaat – en afgetopt met vis, vleeswaren of kaas. Heb je geen zin in brood, dan kun je ook voor een lunchportie verse pasta gaan.

Folkingestraat 54

Het Opstapje

Nu Groningen zoveel hippe nieuwe lunchtentjes heeft is Het Opstapje met z’n nogal gedateerde interieur niet meer onze eerste keus als we ergens gaan zitten om te eten. Maar als je snel even een broodje wilt om mee te nemen is dit een prima keus: betaalbaar, lekker en de keus aan beleg en broodjes is groot. De menukaart met standaard broodjes is in geen jaren vernieuwd, maar die Italiaanse bol Fiësta blijft lekker…

Oude Boteringestraat 4

Brengmijnlunch.nl

Je kent het wel van de Amerikaanse tv, die broodjeskoeriers die elke dag het hele kantoor van lunch voorzien. Zo’n broodjesbezorgdienst is er in Groningen ook gewoon: Brengmijnlunch.nl, handig als je helemaal geen tijd hebt om de deur uit te gaan. Je zult wel collega’s moeten overhalen om mee te doen, want de minimale bestelorder is €50. Als je op de bedrijventerreinen Euvelgunne, Eemspoort, Driebond of Rode Haan werkt kun je vanaf €10 bestellen. Broodjes zijn er vanaf €3,90 voor een halve bruine baguette met ham tot €5,80 voor een clubsandwich met zalm. Salades en smoothies zitten ook in het assortiment.

De Soepwinkel

Ook zo’n kantine op je werk waar de soep samengesteld lijkt te zijn uit de restjes van de dagen ervoor? Haal het betere werk af bij De Soepwinkel: voor een standaard kom betaal je €4,50 en voor een grote €5,50. Het aanbod wisselt dagelijks. Wij waren er in augustus – toch niet echt een maand om soep te eten – behoorlijk over te spreken.

Oude Kijk in ’t Jatstraat 12

Chez Nous

Het eten in het UMCG is tegenwoordig enorm verantwoord, met allerlei koolhydraatarme opties, maar je wilt ook wel eens een excuus om wat frisse lucht op te snuiven. Chez Nous zit op loopafstand, maar je kunt er ook broodjes online bestellen en laten bezorgen. Veel broodjes zijn net even anders dan anders. Neem bijvoorbeeld een broodje kippeling, met stukjes kippendij in een krokant jasje; of de quattro formaggi met brie, mozzarella, gorgonzola en roomkaas. Soep en salades hebben ze ook.

Oostersingel 118