Foto: ESNS/Jorn Baars

Eetgids voor de Eurosonic-bezoeker

Eurosonic Noorderslag staat weer voor de deur en als je een kaartje hebt is één ding gegarandeerd: dat worden een paar slopende dagen. Zo veel optredens om te bezoeken, zo weinig tijd! Om het je een stukje makkelijker te maken hebben wij voor je op een rij gezet waar in de stad je goed kunt eten en drinken.

Voor het eerst in Groningen? Sla dan onze eetgids voor eerstejaars er op na: een handige stoomcursus voor iedereen die nieuw is in de stad, ook als je studentenjaren achter je liggen. Welke eet- en drinklocaties zijn de moeite waard en welke moet je vooral vermijden?

Eetgids voor eerstejaars: waar moet je zijn in Groningen (en waar niet)

Van muziek luisteren word je dorstig, maar het drinkt beter op een stevige bodem. Dus zoek een goeie snackbar op, een van de betere burgertenten in de stad of – wie iets gezonder wil eten – een eetcafé waar ze een betaalbare daghap serveren.

5 x bier en burgers eten in Stad

5 x een goedkope daghap in Groningen

5 x de betere snackbar in Groningen

Zin in iets anders dan lauw festivalbier? Zoek dan een van de hippe cocktailbars in de stad op voor een gin&tonic.

Hier moet je zijn in Groningen voor gin-tonics (en andere cocktails)

Voor de day after: verjaag je kater met een stevig ontbijt bij een van deze zaken.

Nog eens 5 x ontbijten in Groningen

Ben je met een international op pad? Doorkruis de stad dan met onderstaand lijstje bij de hand, zodat ze Groningen niet verlaten zonder een eierbal of een goeie stamppot geprobeerd te hebben.

Must-try Dutch food and where to eat it in Groningen