Lekker eten en drinken dit weekend? Dit is er te doen in Groningen

Stralende zon, bijna vakantie: dat roept om een relaxt weekend met fijne hapjes en drankjes. Gelukkig is er vandaag en morgen het nodige te doen voor foodies in Groningen. We hebben je opties op een rijtje gezet.

Foodtruckhoppen bij De Culinaire Verleiding

Foodtruckfestival De Culinaire Verleiding is weer neergestreken in het Noorderplantsoen. Op zaterdag kun je er vanaf 12 uur tot laat bij de rollende keukens terecht, om daarna met je eten neer te strijken op een van de terrasjes rond de vijver. Naast de gebruikelijke broodjes hamburger en pulled pork vind je er ook zoetigheden van Groningse makelij: Smaakaron staat er met zijn macarons, Bake My Day met taarten en koekjes. Zondag is het festival te bezoeken tussen 12 en 21 uur.

Je culinaire grenzen verleggen bij ’t Syrische hoekje

De Syrische Yamen kookte al regelmatig bij Salmagundi’s, MasMas en de Wolkenfabriek, maar sinds een paar dagen heeft hij ook een eigen zaakje: ’t Syrische hoekje, te vinden in De Grote Roltrap (oftewel het oude V&D-gebouw). Hier proef je onder meer authentieke kibbeh – een soort gehaktballetjes – en broodjes sucuk – pittige worst – maar ook baklava en andere zoetigheden.

Het dakterras testen bij Cappuvino

Je had bij Cappuvino al een mooi uitzicht over de Vismarkt en de Guldenstraat, maar vanaf vandaag is dat uitzicht nog een stukje mooier voor wie een paar extra trappen op loopt. Het nieuwe dakterras van Cappuvino is namelijk open. De officiële opening is volgend weekend pas, maar je kunt er nu ook al op. Kop koffie of een glaasje wijn erbij en je komt de middag wel door.

Cider proeven bij EM2

EM2 en de mensen achter het Groningse Doggerland Craft Cider organiseren zondag tussen 16 en 22 uur samen een ciderproeverij op het Suikerunieterrein. Het idee achter Doggerland: voedselverspilling voorkomen door cider te maken van overtollige appels van particuliere appelbomen. Van de eerste lading appels die afgelopen najaar werd ingeleverd zijn vier verschillende soorten cider gebrouwen. Die kun je proeven voor 10 euro, en er zijn ook bijpassende hapjes te krijgen.