Snack in de bek, aflevering 2: Nathan de Vries

Kok, ondernemer en zelfbenoemd ‘a-culinair verslaggever’ Wilbert van de Kamp maakte voor De Smaak van Stad een thuiseditie van zijn videoserie Snack in de bek. De komende weken is er elke donderdag een nieuwe aflevering te zien.

Hoi! Ik ben Wilbert. Ik ben 32 jaar en woon in Groningen. Als je je bezighoudt met duurzaamheid, zoals ik, dan denken veel mensen: die jongen zal wel altijd on-ge-lo-fe-lijk gezond eten. Nou, niks is minder waar: als ik iets graag doe is het snacken, want achter snacks zit vaak een goed verhaal. En dat is waar eten wat mij betreft over gaat: goede verhalen.

Het vorige seizoen konden we nog gewoon uit eten. Dat deed ik dus ook, met CesarOpa Jan en Henk. Op bezoek bij een plek samen met iemand met een goed verhaal, uiteraard met een snack in de bek.

Nu moet dat even helemaal anders. Gelukkig kun je alsnog eten bestellen, samen videobellen en alles opvreten. De Groningse versie van het Koreaanse fenomeen mukbang, zeg maar.

In deze aflevering eet ik pizza’s samen met Nathan de Vries. Nathan is presentator, programmamaker en spreker. Hij maakt mooie video’s voor onder andere NPO3, BNN en Keuringsdienst van waarde en houdt heel erg van reizen. Na een tijdje in Amsterdam is hij weer terug in Groningen, op het oude nest. Hoe dat voelt? Ook daar hebben we het over. Uiteraard – het is 2020 – moest er iets misgaan: naast de pizza die wordt bezorgd, arriveert ook nog het heerlijke eten van de Kleine Moghul. Kortom: meer dan genoeg te eten en te bepraten. Smakelijk!