Patricia Doyer van Restaria Zuid viert de overwinning.

De beste eierbal van Groningen eet je bij Restaria Zuid

Waar je de allerlekkerste eierbal van Groningen eet? De jury van de Grote Groninger Eierbaltest kwam zondag tot een duidelijk oordeel: bij Restaria Zuid aan de Verlengde Hereweg.

De vierkoppige vakjury en 28 publieksjuryleden kregen in een blinde smaaktest 7 verschillende eierballen voorgeschoteld van snackbars De Paardeschuur, Koning, Friet van Piet en Restaria Zuid en van producenten Sloots, Van Genieten en Uut Grunn.

De publieksjury aan het werk.

De tweede editie van de test – in 2017 vond de eerste plaats – was onderdeel van het EierbalFestival, dat mede georganiseerd werd door De Smaak van Stad. Tijdens het festival werd ook het eerste Nederlands Kampioenschap eierbal eten gehouden. De deelnemers moesten in 10 minuten tijd zoveel mogelijk eierballen naar binnen zien te werken, luidkeels aangemoedigd door de toeschouwers.

Stijn Kloezen ging er met de titel vandoor: hij at maar liefst 11 eierballen op. Daarmee won hij onder meer een diner voor 2 verzorgd door Het Laatste Tafeltje en een doos eierballen van Sloots om mee naar huis te nemen.

DSC_0721
DSC_0749
DSC_0778