Eén Frans restaurant is gesloten, het andere heeft net z’n deuren geopend

De Zonnekoning is dood, leve zijn opvolger! Frans restaurant Louis XIV – dat al jaren niet zo heel erg Frans meer was – is dicht. Ervoor in de plaats is Grand Café De Oude Kijk gekomen, waar je kunt lunchen, borrelen en dineren.

Maar voor liefhebbers van Frans eten is er goed nieuws. Even verderop in de stad, aan het Schuitendiep, is Bistro LouLou geopend in het pand waar voorheen Dinercafé Diep zat. Hier serveren ze sinds afgelopen week klassieke Franse bistrogerechten zoals steak frites, boeuf braisé en poule au pot. Aan de zinken bar kun je ook borrelen, met oesters bijvoorbeeld.

En er is meer veranderd aan het Schuitendiep: Barracuda Social Club, het jongere zusje van Block & Barrels, heeft een makeover gekregen met street art op de muren en heet nu gewoon Barra.

Ook geopend

Drie broodjeszaken die we al eerder aankondigden zijn nu ook open: Broodje Bewust in de Oosterstraat en Semsom in de Oude Boteringestraat kun je vandaag voor het eerst bezoeken, El Maïda in de Folkingestraat heeft er al twee weken opzitten.

Inwoners van de Korrewegwijk die hun buurtrestaurant De Gans misten, kunnen sinds afgelopen weekend weer terecht in de Diephuisstraat: daar opende na een flinke makeover van het interieur Plezant zijn deuren voor het diner.