Fastfood, koffie en tosti’s: nieuwe restaurants in Groningen

Het einde van de zomervakantie nadert, maar de Groningse horecaondernemers hebben niet stil gezeten. Voor wie er even tussenuit is geweest zetten we de laatste berichten over nieuwe restaurants en andere eetzaken op een rijtje.

Goed nieuws voor fastfoodliefhebbers: McDonalds gaat zijn vijfde Groningse vestiging openen langs de A7 bij Hoogkerk. Met 250 zitplaatsen wordt het ook meteen de grootste van de vijf. Het pand is nog in aanbouw, maar de nieuwe Mac moet nog eind dit jaar z’n eerste burgers verkopen, is de bedoeling. De McDonalds in de Herestraat gaat vanaf 10 september overigens twee weken dicht voor een opknapbeurt. Daarna kun je er weer terecht en kun je zelfs je Big Mac laten thuisbezorgen via Uber Eats.

Hou je meer van pizza? Dan heb je straks waarschijnlijk een hoop keus in winkelcentrum Paddepoel. Stadsblog Sikkom durft er z’n hand nog niet helemaal voor in het vuur te steken, maar schrijft dat de kans is groot dat er aan de Zonnelaan een vestiging van New York Pizza komt. De pizzagigant zou in het pand komen van kapsalon Onnes, een paar deuren voorbij concurrent Domino’s.

Pizza haal je per 1 september ook op de hoek van de Kraneweg en Friesestraatweg bij de tweede vestiging van Buurman & Buurman. We schreven er onlangs al meer over, evenals over de uitbreiding van Wadapartja en FLFL naar Zernike.

Hoewel Groningen al behoorlijk veel koffiezaken telt, weerhoudt dat de Moldavische keten Tucano Coffee er niet van om hier ook een vestiging te openen. De zaak komt in coffee central, de Oude Kijk in ’t Jatstraat, op nummer 52. Volgens website Retail Trends gaat Tucano Coffee op 15 september open.

In de categorie lunch- en ontbijttentjes zijn er tot slot ook twee nieuwkomers. In het oude pand van Knol’s Koek aan het Zuiderdiep opent op 1 september tostizaak AllerZielen van de Groningse cateraar Melanie Laemers: een gat in de lokale markt sinds Tosti World een paar maanden geleden sloot. En sinds een week is Tajine in de Nieuwe Ebbingestraat open. Hier kun je terecht voor  Arabische ontbijt-, lunch en dinergerechten, maar ook baklava, koekjes en andere zoetigheden.