Het ene na het andere nieuwe restaurant opent in Groningen

Wie graag nieuwe restaurantjes uitprobeert mag alvast wel gaan sparen, want in nog geen drie maanden tijd krijgt Groningen er zes restaurants bij.

XO, dat in het voormalige pand van Puur in de Folkingestraat komt, opent zijn deuren op 6 oktober. Bij de tweede zaak van de uitbaters van De Kleine Kasteleine kun je straks terecht voor lunch, diner en drankjes. Een dag later kun je ook terecht bij Bistro Basta aan de Verlengde Hereweg. Bas Zuidervaart, voorheen kok van Dinercafé Diep, belooft een dagelijks wisselende kaart met vooral regionale producten tegen betaalbare prijzen. De eigenaars van De Stadstuin beginnen ook een tweede restaurant, Robuust. Dat is per 1 november te vinden aan het Schuitendiep, daar waar eerst Pand 48 gevestigd was.

Drie andere restaurants zijn de afgelopen weken al van start gegaan. Begin september opende restaurant Proevens al in de Gelkingestraat, en ook steakrestaurant La Martina aan het Gedempte Zuiderdiep is nieuw. Eetcafé Boven Jan in het Hoogstraatje heeft z’n benedenverdieping ingericht als tapasrestaurant met de naam Gekke Gerry, vernoemd naar de kokkin. Hier kun je sinds half september terecht.