Horeca-update Groningen: bistrogerechten, banh mi en bezorgeten

Het is weer tijd voor een overzichtje van wat er zoal nieuw is in de Groninger horeca, want de ontwikkelingen gaan snel. Onze vorige update gemist? Sociaal lunch- en dinercafé De Groene Stoel, burgerbar Smoke, visvriendelijk restaurant Barracuda Social Club en healthy fastfoodzaak Poké Spot zijn inmiddels allemaal open.

Ook nieuw in de stad is Bistro Boys, dat twee weken geleden opende in de Folkingestraat, daar waar eerst Pappa Joe zat. De hamburgerzaak ging vorig jaar terug van twee vestigingen naar eentje en sindsdien stond het restaurant leeg. Bistro Boys serveert lunch en diner en op de kaart staan gerechten als lasagne, entrecote, rendang en shakshuka.

Bezorgeten

Het pand in de Nieuwe Ebbingestraat waar voorheen pizzeria Lux zat hoeft minder lang te wachten op een nieuwe uitbater: hier opent binnenkort Go Delicious, een bezorgrestaurant waar je straks terecht kunt voor ‘international cuisine’. Wat dat precies inhoudt is onbekend, maar wel duidelijk is dat de Ebbingestraat voorlopig nog wel even een Thuisbezorgd-hotspot blijft.

Liefhebbers van banh mi, het belegde Vietnamese stokbroodje, kunnen straks terecht op twee locaties in de binnenstad. Foodtruck La Ca Banh Mi & Roll zoekt vaste grond onder de voeten en gaat vanaf augustus Vietnamees streetfood verkopen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De truck staat daarom op 29 mei voor het laatst op z’n vaste plek op de hoek van de Verlengde Visserstraat en de Kraneweg. Even verderop, in het pand aan de Astraat waar eerder Fish Market zat, komt Mr Dam. Eigenaar Hong Dam liet onlangs weten aan de Groninger Gezinsbode dat hij de zaak wil uitbouwen tot een franchiseketen voor Vietnamees eten.

Mexicaans

En dan zijn er nog een paar nieuwtjes die we niet konden verifiëren: de Amsterdamse Salsa Shop zou zich in de stad gaan vestigen, volgens de altijd goed geïnformeerde Facebookpagina Oogst Groningen. Waar is nog onduidelijk, maar naar verwachting kun je er nog deze zomer terecht voor snel Mexicaans eten. Oogst weet ook te melden dat er een Aziatische eetzaak komt op de plek van concept store Holtbar, die zijn deuren in in de Oude Kijk in ’t Jatstraat afgelopen vrijdag sloot.