Horeca-update: wat gaat er open en wat gaat er dicht in Groningen?

Als je even niet oplet in Groningen, heb je al weer de komst van meerdere nieuwe horecazaken gemist, plus het vertrek van een paar andere. Daarom: al het horecanieuws van de laatste weken op een rij.

Wil je de werkweek afsluiten met een borrel, dan kan dat bij de eerste speakeasy van Groningen, The Stockroom. De cocktailbar, die vandaag officieel zijn deuren opent, is geïnspireerd door de drooglegging in Amerika in de jaren 20, toen geheime cafés illegaal alcohol schonken. The Stockroom is, geheel in underground-stijl, te bereiken via een deur in een voorraadruimte van Het Zusje van André Dokter in de Oosterstraat.

Verderop in de stad is eetwinkel Cook-Ing juist voor het laatst open vandaag. Inge Janknegt gaat zich vanuit de keuken van Barrel Wijnwinkel, de zaak die haar partner Martijn Fernhout afgelopen najaar opende, richten op catering, kookworkshops en wijn-spijsproeverijen.

Restaurant Robuust sluit na morgen zijn deuren, schreven we een paar dagen geleden al. Daarvoor in de plaats komt een tweede zaak van de mannen achter Block & Barrels, de Barracuda Social Club. Het restaurant gaat zich toeleggen op vis, met daarnaast ook vlees en vegetarische gerechten.

Al vertrokken is Arabische delicatessenzaak Fig & Olive in de Nieuwe Ebbingestraat. De eigenaren besloten zich volledig te richten op hun zaak in Helpman, Mezze. In het vrijkomende pand komt ‘meditterane snackbar’ Uno, waar shoarma, falafel en gefrituurde kip op het menu staan. Uno gaat op 5 april open.

Liefhebbers van poké bowls, het Hawaïaanse gerecht op basis van rauwe vis, kunnen binnenkort terecht bij Poké Spot aan het Zuiderdiep op nummer 59. Er wordt momenteel nog druk verbouwd, maar de verwachting is dat de zaak in de tweede helft van april opent.

Ook op twee andere plekken in de stad wordt de laatste hand gelegd aan nieuwe horecazaken. Aan de Grote Markt, in de kelder waar ooit Club Privé zat, worden bij Smoke straks gerechten uit de rookoven geserveerd. Denk aan brisket – klapstuk in goed Nederlands – burgers en huisgemaakte worst. Tijdens het eten word je regelmatig vermaakt met live muziek en stand up comedy. En aan de Nieuwe Ebbingestraat 163, tegenover het Noorderplantsoen, opent op 5 april jeu de boules-bar BOEL. Hier kun je, de naam zegt het al, jeu de boules spelen met een drankje en een hapje erbij. Voor het eten nam BOEL de voormalige chef-kok van DOT in de arm.