Nieuw in Groningen: broodjes, pizza, groente en een sociaal restaurant

Eeterie De Globe, Brownies & Downies, Het Oude Politiebureau, Salmagundi’s: Groningen telt inmiddels heel wat horecazaken met een sociale insteek. Daar komt er binnenkort nog eentje bij, want op het Gedempte Zuiderdiep 26 vestigt zich De Groene Stoel, een restaurant dat vluchtelingen een horeca-opleiding gaat geven.

Initiatiefnemer Nina Hoiting startte afgelopen najaar een crowdfundingsactie om haar plannen te realiseren. Het restaurant krijgt een kleine menukaart met voornamelijk vegetarische gerechten van lokale ingrediënten, vertelde Hoiting eerder al aan Dagblad van het Noorden. In het pand zat eerst Coffee Break, dat drie deuren opschoof naar het voormalige Lefier-pand.

Broodjes en pizza

Ook nieuw in de stad is broodjeszaak Dilemma, sinds deze week te vinden vlakbij station Europapark aan de Boumaboulevard 380. De zaak is zes dagen per week geopend en verkoopt naast broodjes en koffie ook huisgemaakt gebak.

Een bekende naam keert ondertussen terug naar de binnenstad, ontdekte Sikkom: pizzeria Contini. Dat wil zeggen, er opent een vestiging met de naam Nino’s in de Poelestraat waar je straks terecht kunt voor afhaalpizza’s en -pasta’s. De naam is een verwijzing naar oprichter Nino Contini, die eind 2017 overleed. Hij runde Contini lange tijd in de Peperstraat, tot de zaak in 2004 verhuisde naar de Verlengde Hereweg. Nino’s gaat naar verwachting in de loop van maart open.

Groente en fruit

Voor verse groente en fruit kun je vanaf 26 februari terecht aan de Korreweg, meldt Oogst Groningen. In het pand waar eerst bloemist Brakema zat, tegenover de Sionskerk, opent dan een groenteboer annex mini-supermarkt.

De komst van drie andere horecazaken meldden we eerder al: zo kun je sinds kort voor Italiaanse wijnen en gerechten naar bar/restaurant 47 Anno Domini aan de Rademarkt. Digibites, in het pand van Nia Hao aan het Kattendiep, richt zich op de Aziatische keuken. In het pand van Wok Euroborg opent straks een ander Aziatisch concept: Yip. Wanneer je die zaak kunt bezoeken is nog niet bekend.