Nieuw in Groningen: twee lunchcafés, hippe friet en verhuizende supers

Wie even niet oplet, heeft alweer meerdere restaurantopeningen gemist in Groningen. Daarom houdt De Smaak van Stad voor je bij wat er hier zoal gebeurt op gastronomisch gebied.

Helpman was al goed bedeeld qua restaurants – Alice, Bistro Basta, Contini, Uit de Buurt –  maar daar is sinds begin deze maand nog een eetzaakje bij gekomen: Brasserie Harkema. Het lunch- en borrelcafé zit op de hoek van de Verlengde Hereweg en de Emmastraat en is vernoemd naar uitbaatster Lisanne Harkema, die het bedrijf samen met partner Jeroen Timmermans runt. De twee werkten eerder bij eetcafé De Stadtlander in de Poelestraat.

Lui loungen

Iets dichter bij het centrum opende onlangs ook huiskamercafé LUI in de Oude Ebbingestraat. Hier word je vooral geacht om te relaxen, dus zijn er naast reguliere tafeltjes ook meerdere loungehoekjes ingericht. Er is een kleine lunchkaart en er worden taarten van Cook-Ing geserveerd.
Na veel vertraging is op de hoek van de Oosterstraat en de Carolieweg nu dan eindelijk de tweede vestiging van de Frietwinkel geopend. De zaak werd begin maart aangekondigd en had eigenlijk al in juni zijn deuren moeten openen, maar dat liep dus een aantal maanden uit. Het concept is gelijk aan dat van de Frietwinkel in de Folkingestraat, maar de nieuwe zaak heeft twee verdiepingen en dus meer zitruimte.

Supermarktverhuizingen

In ons vorige nieuwsoverzicht meldden we dat er begin februari een vestiging van supermarkt COOP aan de Aweg bijkomt. Het blijkt nu om een verhuizing te gaan: de COOP in de Oude Ebbingestraat, die pas sinds eind april open was, sluit per 1 december zijn deuren al weer wegens tegenvallende klandizie. Komende vrijdag kun je er dus voor het laatst je boodschappen doen.

De COOP is overigens niet de enige supermarkt die uit de omgeving van de Oude Ebbingestraat verdwijnt: de Aldi in de Rode Weeshuisstraat moet te zijner tijd gaan plaatsmaken voor een markthal met een pleintje ervoor, is het plan. Zaken als een bakker, slager, groenteboer en vishandel moeten daar onder één dak komen. Wanneer de Aldi precies vertrekt is onduidelijk, maar het streven is om de markthal eind 2020 gereed te hebben.