Nieuwe restaurants en cafés om te ontdekken in Groningen

Er blijven in een rap tempo restaurants, lunch-, ijs- en koffietentjes en cafés bij komen in Groningen. Eens is de grens bereikt, maar nu nog niet, denken de nieuwe horecaondernemers in de stad in elk geval. Waar kun je binnenkort zoal je geld uitgeven?

Pizza
Aan de Rodeweg opent in het najaar eetwinkel Buurman & Buurman. Of nou ja, eetwinkel: er worden vooral afhaalpizza’s verkocht, maar dan wel van het luxe soort. In de eerste, Amsterdamse vestiging, opgericht door twee bevriende buurmannen, staat bijvoorbeeld een pizza met gerookte zalm, asperges en ei op het menu, maar ook een met venkelsalami en buffelmozzarella en eentje met spinazie-basilicumsaus, kastanjechampignons en cashewnoten.

Kip
Op 28 augustus, de dag dat legercommandant Carel Rabenhaupt in 1672 ‘Bommen Berend’ versloeg, opent de naar hem vernoemde Taveerne Rabenhaupt voor het eerste zijn deuren. Op het menu: bier en gegrilde kip. Eigenaars Fred Dalebout en Frans Kappenburg zijn ook de mannen achter restaurant De Rietschans aan het Paterswoldsemeer, in 2013 afgebrand en nu bijna herbouwd. Die zaak moet begin september weer open gaan.

Bier
Het heeft een tijd geduurd, maar in september kun je ook eindelijk terecht in het gecrowdfunde proeflokaal Mout, eveneens aan het Zuiderdiep. De vrouw achter de zaak, Susan Huitenga, werkte jarenlang bij De Pintelier en zet haar kennis van bier nu om in een eigen café waar je speciaalbieren van Nederlandse bodem kunt drinken.

Katten
Niet zo’n liefhebber van drank? Voor een kop koffie of thee wend je je straks naar het tweede kattencafé van Groningen, Poeslief, aan de Nieuweweg. Dan moet je natuurlijk wel van katten houden, want die lopen er vrij rond.

Streetfood
En dan is er nog DOT, het restaurant dat in het voormalige Infoversum komt. Het gebouw wordt momenteel omgebouwd van bioscoop naar restaurant annex zalencentrum en zal naar verwachting begin oktober z’n deuren openen. Op het menu komt urban streetfood.

Nu al te bezoeken
Een aantal andere nieuwe eetconcepten is al van start gegaan: Konbu, bijvoorbeeld, dat in de Oosterstraat Aziatisch streetfood serveert en wellicht het Wagamama-vormige gat in je maag kan vullen En in de Zwanestraat huist sinds kort de Beautyfabriek, waar je zowel de inwendige als de uitwendige mens kunt laten verzorgen.