Nieuwe eetzaken in Stad: smoothies, donuts en pizza

Een nieuwe lente, een nieuwe smaak: er zijn de afgelopen twee weken weer de nodige eetgelegenheden geopend in Groningen. The Smooth Brothers in de Zwanestraat, bijvoorbeeld: open sinds eind april, maar deze zaterdag was de officiële grand opening. Je kunt er terecht voor smoothies, sapjes en bowls, oftewel een kom zuivel met fruit, muesli of noten.

In de categorie iets minder gezond valt L.A. Donuts, dat vorige week zijn deuren opende aan het Zuiderdiep, een paar deuren voorbij Grand Café Groningen. Er worden donuts in soorten en maten verkocht: met of zonder vulling, met slagroom en saus of gewoon met kaneel en suiker. Vapiano serveert sinds donderdag snelle pasta’s en pizza’s voor een zacht prijsje in het nieuwe pand aan de Poelestraat. Met 470 zitplaatsen is het een flinke concurrent voor De Pastafabriek in de Stoeldraaierstraat, dat volgens dezelfde fastfood-formule werkt: je bestelt bij een kok die het eten voor je neus klaarmaakt.

En terug van weggeweest: La Place zit weer op z’n oude plek in het V&D-pand aan de Grote Markt, nu samen met warenhuis Topshelf. Daar opent op 23 mei ook een nieuwe Jumbo-vestiging.