Soepwinkel is dicht, snoepwinkel gaat open

De Soepwinkel in de Oude Kijk in ’t Jatstraat was zaterdag voor het laatst open. Eigenaresse Corry Diertens vond het na ruim zeven jaar tijd voor iets nieuws. Eigenlijk zou de zaak in maart al worden overgenomen, schrijft ze op Facebook, maar vanwege corona ging dat op het laatste moment niet door. Nu komt de locatie per 1 december in andere handen. Wat er gaat gebeuren met het pand is nog even afwachten.

Verderop in de stad, in de Oude Ebbingestraat, is er deze week juist een nieuwe zaak bijgekomen: snoepwinkel Seven Seas. Je kunt er terecht voor snoep van over de hele wereld. In dezelfde straat komt ook Bubble Tea 4 You & Me. De verkopers van bubble tea waren tot nu toe alleen in de zomermaanden met een kraam te vinden te vinden bij de Westerhaven. In de Steentilstraat heeft eerder deze maand espressobar Yekka z’n deuren geopend.

Nieuwe initiatieven

Door corona moeten de eetcafés en restaurants het nog steeds hebben van afhaal- en bezorgmaaltijden. Wadapartja Westerhaven verandert daarom vanaf dit weekend in samenwerking met De Opfleurist drie weekenden lang in een hippe kamerplantenwinkel, waar je ook terecht kunt voor koffie, taart en lunch to go.

En de horeca in Stad komt met meer initiatieven: zo stellen Bellami’s, Soestdijk, Brussels Lof en De Uurwerker in de Ellebogenbuurt samen de Elle-box samen met acht gerechtjes voor twee personen. De box kost 60 euro. En Voila, Vive La Vie, Eetwaar, De Grote Frederik en De Haan vullen een Veul Haail en Zeegen-box voor Oud & Nieuw met tien gerechtjes voor 59,90 euro. De box is vanaf 1 december te bestellen.