Foto: The Stockroom

The Stockroom is de beste nieuwe cocktailbar van Nederland

Wie naar The Stockroom gaat, wil er nooit meer weg, oordeelt de jury van de Entree Awards. De zaak in de Oosterstraat is maandagavond tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘Best new cocktailbar’.

De prijzen van horecavakblad Entree Magazine worden jaarlijks uitgereikt aan nieuw geopende horecazaken. The Stockroom, een verborgen bar in de speakeasy-stijl van de Amerikaanse drooglegging, opende eerder dit jaar in de voormalige voorraadkamer van het naastgelegen restaurant Het Zusje van André Dokter.

Juryrapport

De zaak ‘weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke en professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en het juiste decor’, schrijft de jury.  ‘Je moet even zoeken, maar dat is de bedoeling. De verborgen deur lijkt magisch, want bij binnenkomst stap je letterlijk een andere wereld in, de jaren 20 of 30 in New York.’

The Stockroom wordt gerund door Erik Beeftink, Peter Torenbosch, Merijn Goris en Lennart Deddens. Die laatste won in 2015 ook al de titel ‘Best bartender’. De speakeasy liet vier concurrenten achter zich: The Jitterbug Saloon en Super Lyan in Amsterdam, Rum Club in Utrecht en Bricks Hooch & Brew in Den Haag.