Bezorgmaaltijd: Pure

Samengevat
Eten
7.5
Bezorgservice
7.5
Prijs-kwaliteit
8
7.7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Het is 14 juni en ik ben jarig. Er is voor mij geen betere manier om dat te vieren dan met goed eten (en dito gezelschap, uiteraard), dus komt er gebak op tafel. Nou zou ik naar de supermarkt of bakker om de hoek kunnen gaan voor een slagroomtaart, maar ik heb zin in een taartjesproeverij. Een taartjesproeverij die wordt thuisbezorgd. Dus vandaag bestellen we bij Pure.

Het menu is nogal uitgebreid, dus het kiezen neemt wat tijd in beslag. Na lang wikken en wegen kom ik uit bij ‘4 sweets combined’ (sachertorte, caramel cheesecake, New York style cheesecake  en hazelnut meringue caramel, €9,95), een red velvet cake (€2,75) en een brownie cookie (€1,60). De donuts, smoothies en yoghurt sla ik deze keer met pijn in mijn hart over.

De bel gaat!

Na 20 minuten staat de bestelling op tafel, dus dat is een mooie score. De vier taartjes zitten samen in een kartonnen bakje en hebben de reis goed overleefd. Ze zijn niet verschoven of met elkaar vermengd. Het past ook precies in het bakje. Hetzelfde geldt voor de red velvet cake (in een apart bakje en zakje) en het koekje (in een zakje). Het eten is met zorg ingepakt.

En, is het wat?

We delen alle taartjes door vieren, zodat iedereen alles kan proeven. De hazelnut meringue caramel is precies kleverig en knapperig genoeg. De verhouding tussen het schuim en de hazelnootcrème is goed en het geheel is lekker zoet. Het browniekoekje is supersmeuïg van binnen en knapperig van buiten. Ook deze is licht sticky en dat is wat mij betreft de perfecte structuur voor zo’n koekje. De chocoladesmaak is intens en puur.

De sachetorte – een chocoladetaart met vanillecrème, aarbeienjam en chocoladeganache – heeft ook een diepe chocoladesmaak. Maar doordat de crème en de jam niet zo goed verdeeld zijn, zijn sommige happen best wel droog en saai. Ook is het een vrij zware taart, een heel stuk zou voor mij te heftig zijn.

De twee cheesecakes verschillen als dag en nacht. De caramel cheesecake is een hele droge, zware hap. De smaak is lekker, maar er is iets mis met de structuur. De taart is korrelig en blijft plakken aan je gehemelte. Gelukkig maakt de New York style cheesecake, die licht en fris is, het weer helemaal goed.

Dan de red velvet cake, die ook wat tegenvalt. Het lijkt wel alsof de cake niet vers is, zo droog is ie. De smaak is prima, maar niet bijzonder. De luchtige crème daarentegen is erg lekker, met stukken witte chocolade erin. Samen met deze crème is de cake goed, maar zonder niet.

Kans op een tweede bestelling

Als je iets te vieren hebt en eens iets anders wil dan één grote taart, dan raad ik Pure zeker aan. En dat je dan ook nog eens de deur niet uit hoeft voor die taart, maakt het allemaal alleen maar beter.

 

praktische info

Vismarkt 10
Prijs zoetigheden per stuk: €1,60 – €2,75
Te bestellen via Thuisbezorgd