Bezorgmaaltijd: The Smooth Brothers

Samengevat
Eten
9
Bezorgservice
6.5
Prijs-kwaliteit
7.5
7.7

In Groningen wordt heel wat eten besteld. De Smaak van Stad doet daar aan mee en recenseert om de week zo’n maaltijd uit een bakje of een zakje.

Waar bestellen we?

Bij de wisseling van zomer naar herfst liggen verkoudheid en keelpijn weer op de loer. Ik vind het dus wel tijd voor wat vitamineshotjes. Er zijn vast betere manieren om dit te doen, maar ik kies er vandaag voor om deze shotjes te zoeken bij The Smooth Brothers. Ik bestel twee smoothies – de ‘Monk’ (€5) en de ‘Wacko Jacko’ (€5) en een rodebiet-shot (€2,50).

Ik schrik een beetje van de bezorgkosten: €4,45. De standaard €2,95 van FoodDrop en een ‘toeslag’ van €1,50 omdat ik minder dan €15 uitgeef. Ik schrijf nu een jaar bezorgrecensies, maar dit heb ik nog niet eerder gezien. Met prijzen van maximaal €7,50, geef je hier ook niet heel snel veel geld uit.

De bel gaat!

Na ongeveer 25 minuten staat de fietskoerier voor de deur met een papieren zakje met daarin de drankjes. Het shotje zit in een klein plastic bakje met dekseltje, de smoothies in plastic bekers met een gat in het deksel voor een rietje, dat er apart bij zit. Er zijn een paar druppels smoothie in het zakje terechtgekomen, maar niet zoveel dat het storend is.

‘This cup will dissolve in 90 days’, staat op de bekers. Dat is goed om te weten. Ook handig: op beide bekers is geschreven welke smaak erin zit.

En, is het wat?

Het shotje is interessant. Je moet echt van bieten houden om hier van te kunnen genieten, want de smaak is sterk. Gelukkig ben ik een liefhebber en gaat het shotje er goed in. Het drankje is alleen wel wat warmer dan ik had verwacht.

De Monk – met melk, frozen yoghurt, frambozen, bramen, blauwe bessen en chocolade – is zo koud en dik dat het lijkt alsof ik een slok van een gesmolten ijsje neem. Niet zo gek ook, gezien de ingrediënten. Dit is geen verfrissende smoothie, meer een soort toetje. Een heel erg lekker toetje, dat wel. Het is niet te zoet en de smaken van de frozen yohurt en de chocola voeren de boventoon . Het is ook een flinke hoeveelheid. Of ik hiermee nou veel vitamientjes binnen krijg betwijfel ik, maar het zorgt wel voor een gelukkig gevoel en dat is ook wat waard.

De Wacko Jacko is het tegenovergestelde van de Monk: dun, fris en makkelijk weg te drinken. Hij is ook een stuk minder koud dan de Monk. Er zit sinaasappel, grapefruit, limoen en gember in, waarbij die eerste twee smaken het sterkst aanwezig zijn. De combinatie werkt erg goed. Als je niet van zuur houdt kun je wellicht beter iets anders kiezen, al is deze smoothie niet zo heftig dat je gezicht ervan samentrekt.

Kans op een tweede bestelling

Dit waren de beste smoothies die ik in een hele lange tijd heb gehad, maar ik vind ze de extra kosten niet waard die je neer moet tellen om ze thuis te laten bezorgen. Dan schuif ik liever een keer aan bij The Smooth Brothers als ik de stad ben.

 

praktische info

Zwanestraat 31
Prijs smoothies: €5 – €7,50
Te bestellen via FoodDrop