cocktail

Leesvoer: cocktails om te eten

Je kunt niet constant eten, dus moet je het op die andere momenten doen met het beste alternatief: lezen over eten. Dit zijn de leukste, nuttigste en meest interessante artikelen over eten en drinken die we afgelopen week tegenkwamen.

Wil je een beetje met je tijd meegaan, dan is het altijd handig om de trends in Engeland en Amerika bij te houden, want die komen geheid ook onze kant op. The Guardian spotte er eentje: eetbare cocktails. In de meest simpele uitvoering worden drankjes bijvoorbeeld omgetoverd tot gelei of een bolletje ijs, maar het kan buitenissiger: bij één cocktailbar in Londen maken ze gin&tonic-merengues, bij een andere maken ze cocktailsnoepjes en bij een derde maken ze een soort ‘eidooier’, een dun vliesje met vloeibare vulling dat knapt zodra je het in je mond stopt. Ideetje voor Mr. Mofongo?

Winkeldieven met smaak
December is een dure maand. Er moeten cadeautjes gekocht worden, en dan dient er ook nog eens een kerstdiner vol prijzige ingrediënten op tafel komen. Dus wat doe je dan, als New Yorker met hoge culinaire eisen: je steekt in een delicatessenwinkel een pot truffelzout van 22 dollar in je jaszak. Grub Street noteert de opkomst van een nieuw soort winkeldief, de ‘kleptogastromaniac’, oftewel dieven die luxe etenswaren stelen. En de daders zijn bepaald geen armlastige types.

Kinderrecensent
Wil je een eerlijke mening, vraag een klein kind. Dus nam The Bold Italic kleuters mee naar chique restaurants en liet hen oordelen over het eten. Dat leverde een hilarische serie foto’s op van vierjarigen die gerechten proeven die veel volwassenen niet eens aan zouden durven. Onze favoriet is deze aflevering met een wel heel expressief meisje, maar je vindt ze alle zeven hier.

Gezond eten
We nemen ons allemaal wel eens voor om gezonder te gaan eten, maar vaak blijft het er dan bij. Time Magazine maakt het je weer een stukje makkelijker met een lijst van 50 gezonde producten. En dat is geen smakeloos rijtje: zo blijkt geitenkaas minder vet te bevatten dan de meeste andere kazen, en het schijnt ook nog eens beter voor je botten te zijn dan koemelk. Popcorn staat er ook tussen, daar zitten namelijk veel vezels in.

Gezond eten 2
Dat je ook kunt doorslaan met gezond eten, betoogt tv-kok Nigella Lawson, wier nieuwe kookboek Simply Nigella net uit is. Zij waarschuwt dat ‘clean eating’ vaak een manier is om jezelf te straffen, omdat je jezelf de dingen onthoudt die je eigenlijk wilt eten; of juist een manier om anderen om de oren te slaan met jouw deugdzaamheid. ,,Dunner zijn maakt je geen beter persoon”, stelde ze deze week in een interview. Salon schreef er een boeiend artikel over.