Leesvoer: maaltijdboxen en het milieu

Je kunt niet constant eten, dus moet je het op die andere momenten doen met het beste alternatief: lezen over eten. Dit zijn de leukste, nuttigste en meest interessante artikelen over eten en drinken die we afgelopen week tegenkwamen.

Enorm makkelijk, die maaltijdboxen van HelloFresh, Matthijs Maaltijdbox en anderen, met alle ingrediënten voor een avondmaal precies per juiste hoeveelheid verpakt. Maar erg duurzaam zijn ze niet, met al dat verpakkingsmateriaal en een bezorgbusje dat van hot naar her rijdt. Buzzfeed – dat tegenwoordig ook aan serieuze journalistiek doet – zocht uit wat de gevolgen voor het milieu eigenlijk zijn van onze zucht naar gemak.

Brakke boodschappen
Of je op dit moment nu fris en uitgerust op de bank zit of brak in bed ligt, het is altijd leuk om weten hoe andere mensen  hun kater bestrijden. Vice dook op zondagmiddag de supermarkt in en keek in de mandjes van mensen die een heftige nacht achter de rug hadden. Smac en magnetronpannekoeken, anyone? http://munchies.vice.com/nl/articles/zo-zien-de-winkelmandjes-van-brakke-mensen-op-zondag-eruit

Vlekkenwijzer
Tijdens de feestdagen wordt er in de meeste huishoudens uitgebreid gekookt en gaat er heel wat wijn doorheen. Daarmee neemt de kans op voedselvlekken in je kleding, op je tapijt of op de bank navenant toe. Bon Appétit stelde een handig overzicht samen van hoe je al die verschillende vlekken aanpakt.

Zout gegeten
Zout kun je in allerlei varianten krijgen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen standaard tafelzout, fleur de sel en Himalayazout? En hoe komen die exotische soorten zout aan hun fraaie kleurtjes blauw, roze of zelfs zwart? Vrij Nederland legt het uit.

Smakelijke recensies
Bar slechte bediening, een ongeïnspireerde entourage en zeer matig eten: we kwamen het in Groningen allemaal al eens tegen. Maar nog nooit alledrie tegelijk, zoals bij het Amsterdamse pop-uprestaurant van DWDD. Dat is zaterdag per direct weer gesloten, omdat de uitbaters het zelf ook niet vonden kunnen. Gelukkig kunnen we nog wel smullen van de vernietigende recensies van de Volkskrant en het Parool.