Leesvoer: zo zorg je voor een lekkere werklunch

Je kunt niet constant eten, dus moet je het op die andere momenten doen met het beste alternatief: lezen over eten. Dit zijn de leukste, nuttigste en meest interessante artikelen over eten en drinken die we afgelopen week tegenkwamen.

Die thuis gesmeerde boterhammen stemmen rond lunchtijd niet echt vrolijk meer. Bon Appétit geeft tips hoe je elke dag je eigen driesterrenlunch verzorgt op je werk. Tover om te beginnen je bureauladekastje om tot voorraadkast, zodat je zout en peper, mosterd, azijn en andere favoriete smaakmakers altijd bij de hand hebt. Een bord en bestek, scherp mesje en snijplankje kun je er ook in bewaren.

Slim aardappels schillen
Ook zo’n hekel aan aardappels schillen? Elle Eten vond een handig trucje om aardappels met minimale moeite van hun jasje te ontdoen.

Niet-zo-speciaalbier
Kon je tien jaar geleden als bierdrinker kiezen tussen Heineken, Amstel en Grolsch, inmiddels zijn er zoveel ambachtelijk gebrouwen speciaalbiertjes te koop dat je er niet meer tegenop kunt drinken. Maar de kleine brouwerijen dreigen aan hun eigen succes ten onder te gaan, althans in Amerika. Daar worden steeds meer micro breweries overgenomen door de grote jongens, of ze laten hun hoge kwaliteitsstandaard los om meer te kunnen produceren. Grub Street legt uit hoe dat zit.

Blije tomaten
Artis houdt de namen van dieren voortaan geheim, omdat de dierentuin niet wil dat we ze ‘vermenselijken’. Daar hebben voedselproducenten geen last van, tot chagrijn van Teun van de Keuken. In zijn column voor de Volkskrant gaat hij los op blije tomaten en blije varkens die juichend naar de slachtbank gaan.

Journalist in de keuken
Nadat hij ontslagen werd als hoofdredacteur bij de Britse krant Daily Telegraph ging Tony Gallagher aan de slag in de keuken van het befaamde Londense restaurant Moro. Dat ging niet helemaal van een leien dakje, vertelt hij in The Guardian. Een smeuïg kijkje in de keuken.