Met deze tips sta je nooit meer hongerig in de spits

Je kent het wel: na een lange werkdag ben je hard toe aan eten, maar je weet dat je straks hongerig vast komt te staan in de avondspits. Dat moet anders kunnen. Met deze alternatieve dinerplannen blijf je goed gevoed en spaar je ook nog eens voor cadeaus met een waarde tot €275.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gafilevrij. De tips zijn zoals altijd de eigen, onafhankelijke keus van De Smaak van Stad.

Fiets en pik een maaltijd op

Wil je de spits vermijden, dan is de fiets vaak hét alternatief. Ben je daardoor langer onderweg? Die tijd haal je weer in door onderweg langs een eetwinkel te fietsen voor een gezonde kant-en-klaarmaaltijd. Ga bijvoorbeeld naar The Foodspot aan de J.C. Kapteynlaan of Dinner Served aan de Meeuwerderweg. Er zijn inmiddels zoveel eetwinkels dat er altijd wel eentje ongeveer op je route ligt.

Werk thuis en kook vooruit

Bij veel organisaties is het een optie om een of meer dagen thuis te werken. Gebruik de reistijd die je bespaart op thuiswerkdagen om alvast wat extra maaltijden te koken voor de rest van de week. Dan kun je op de dagen dat je wel forenst meteen aan tafel wanneer je thuiskomt. Gerechten zoals chili con carne, nasi of een stoofpot kun je prima in de koelkast bewaren en zijn de volgende dag nog lekkerder ook.

Google recepten in de bus of trein

Het grote voordeel van met de bus of trein naar je werk gaan is dat je onderweg tijd hebt om andere dingen te doen: het web afstruinen op zoek naar makkelijke recepten, bijvoorbeeld. Die vind je onder meer op Uit Pauline’s Keuken, Chicks Love Food en Brenda Kookt. Toegegeven, dit stilt je honger niet, maar eenmaal thuis kun je meteen de keuken induiken om van restjes bloemkool en pasta die ene ovenschotel te maken.

Plan een werkdiner met je collega’s

Natuurlijk, je ziet ze de hele dag al. Maar wanneer kom je er nou aan toe om eens op een ontspannen manier met je collega’s bij te praten of samen inspirerende plannen te maken voor jullie werk? Verenig het nuttige met het aangename en plan eens in de zoveel tijd een werkdiner. Dat kan bij een restaurant in de buurt, maar je kunt natuurlijk ook eten op kantoor laten bezorgen via bijvoorbeeld de Groningse bezorgdienst Fooddrop. Daarna rijd je met gevulde maag filevrij naar huis.

En hoe zit dat nou met die cadeaus tot €275? Heel simpel: met de app TimesUpp die je downloadt kun je je aanmelden bij Gafilevrij.nl en bouw je credits op wanneer je de avondspits mijdt rond Groningen. Die credits kun je verzilveren. Tijdwinst, goed eten en leuke cadeaus: klinkt als een win-win-situatie!

Als extraatje mag De Smaak van Stad ook nog eens een dinerbon van €100 weggeven. Kans maken? Download de app, klik op ‘Ik doe mee’ en vul je gegevens in. Vertel onder onze Facebook– of Instagram-post hoe jij de spits gaat mijden: vaker uit eten, een dagje thuiswerken, met het OV reizen? De winnaar wordt op 19 oktober bekendgemaakt. Let op: je maakt alleen kans als je deelneemt aan Gafilevrij!