Voor vegan pizza’s kun je nu ook bij Di Stefano terecht

Pizzabakker Steef Stalman wil graag iedereen gelukkig maken met zijn eten, dus voegde hij een paar maanden geleden een reeks veganistische pizza’s aan de menukaart van zijn restaurant Di Stefano toe.

,,Voor het deeg gebruik ik sowieso al geen dierlijke producten, dus het was vrij makkelijk om pizza’s te maken die helemaal vegan zijn”, vertelt Steef. ,,Waarom zou ik dat dan niet doen?” De toppings zijn samengesteld door een bevriende veganist: aubergine en pesto, bijvoorbeeld, of spinazie, mais, olijven en paprika, maar ook artisjok, rode ui, knoflook en pijnboompitten. Mét veganistische kaas.

Op het vaste menu staat ook één veganistische pasta, maar voor wie liever zijn eigen combinatie bedenkt is er een lijst met ingrediënten waar je zelf uit kunt kiezen. ,,Zo kun je je eigen pasta samenstellen, maar net wat je lekker vindt. En veganistische toetjes zitten er ook nog aan te komen.”

Di Stefano opende april vorig jaar in de voormalige winkel van Knol’s Koek aan het Gedempte Zuiderdiep. Eigenaar Steef mag dan geen Italiaanse roots hebben – hij is een geboren en getogen Stadjer – maar hij loopt al wel sinds z’n twaalfde mee in de pizza-business. ,,Mijn broer had een bijbaan bij een pizzeria en toen ben ik gaan meehelpen”, vertelt hij. ,,Na een tijdje dacht ik: dit wil ik blijven doen.”

Service

Met zijn 22 jaar is hij een van de jongste horeca-ondernemers in Stad. ,,Eigenlijk wilde ik toen ik 19 was al een eigen zaak beginnen, maar het was twee jaar zoeken naar een geschikt pand.” Toen hij zag dat het pand van Knol’s Koek vrij kwam, kon hij z’n geluk niet op. ,,Deze plek kent iedereen.”

Di Stefano doet z’n best om zich te onderscheiden met zijn bezorgdienst. ,,Ik zag bij pizzeria’s waar ik eerder werkte dat de kwaliteit van het eten vaak niet constant was, dus daar zetten wij echt op in. En je krijgt bij je bestelling ook altijd een pakketje met een servet, tandenstoker en pepermuntje. Die service stellen mensen op prijs, heb ik gemerkt.”

Gewoon aanschuiven bij Di Stefano kan trouwens ook. Het kleine zaakje vermijdt de Italiaanse pizzeria-clichés en is vrolijk ingericht met gele muren, houten tafels en lampen van helder glas. ,,Er komen veel mensen uit de buurt langs”, zegt Steef. ,,Studenten van de kunstacademie hiernaast, maar ook veel gezinnen. We doen bijvoorbeeld ook kinderfeestjes.”

Straks, als het weer warmer wordt, komen er buiten nog wat zitplaatsen bij. ,,Het pleintje hiervoor leent zich perfect voor een terras, dus dat gaat er later dit jaar zeker weer komen.”

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Di Stefano.