Hier drink je in Stad een biertje aan het water

Het is eindelijk echt zomers terrasweer! Dan wil je natuurlijk aan het water zitten, met een verkoelend briesje en een verkoelend biertje. Maar waar kan dat in Groningen?

Bax Bier

Je kon de biertjes van Bax Bier al op terrasjes in heel Groningen bestellen, maar nu kan het ook op hun eigen terras: Bax Bier heeft sinds kort een proeflokaal aan het Reitdiep, langs de Friesestraatweg. Strijk neer aan een van de biertafels voor een Rokkenjager of een Kon Minder, neem er een kaas- of worstplankje bij en kijk naar de zeilboten en de eendjes die loom langs komen drijven.

Friesestraatweg 201-202a

Ludina Terras

ludina2
Foto: Facebook Ludina Terras

Het drijvende terras van De Toeter, op het dek van het schip Ludina, won onlangs de publieksprijs in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Heel begrijpelijk: je kunt je er laven aan het enorme assortiment speciaalbieren van De Toeter, en dat al dobberend op het water van de Turfsingel. Wordt het wat koud buiten, dan komen de dekentjes en heaters tevoorschijn. Word je snel zeeziek, dan is er ook nog een terras aan land. Enige nadeel: als je wilt meedoen aan de beroemde pubquiz moet je toch echt naar binnen toe.

Turfsingel 12-14

De Sigaar

Foto: Facebook De Sigaar

Het is altijd vechten om een plekje op het terras van De Sigaar, en dat is geen wonder, want het ligt letterlijk en figuurlijk op een A-locatie. Aan de prachtige Hoge der A, met zicht op de oude schepen in het water en al het volk dat langsfietst door de Brugstraat. Met de kaart is ook niets mis: er staan zowel klassieke als hippe hapjes op, en je kunt blijven hangen voor lunch of diner.

Hoge der A 2

Harbour Café

13754577_1792017631026688_8807827331561256985_n
Foto: Facebook Harbour Cafe

Waar voorheen Peter Pan zat, is tegenwoordig het Harbour Café geopend. Dat heeft, net als zijn voorganger, een klein maar fijn terrasje op een rustig en zonnig plekje pal aan het water. Er zijn 25 soorten bier op de tap om uit te kiezen en als je honger krijgt kun je kiezen van de lunch- of dinerkaart, waar onder meer diverse visgerechten op staan. Bestel een bord gamba’s en een speciaalbiertje en waan je op vakantie in een havenstad.

Voor ’t Voormalig Klein Poortje 10-11 

Omfietsbonus: Paviljoen van de Dame

IMG_20160605_151451

Heel eerlijk: de bediening bij het Paviljoen van de Dame, open sinds dit voorjaar, is niet bepaald denderend. Maar de locatie pal aan het Paterswoldsemeer is geweldig en het paviljoen zelf is een lust voor het oog. Dus als je de tijd hebt, is dit een prima plek om neer te strijken voor een drankje. Iets meer haast? Dan kun je het ook altijd nog proberen bij een van de andere terrassen aan het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer: Kaap Hoorn, De Paalkoepel en De Twee Provinciën.

Groningerweg 19a, Paterswolde