De andere supermarkt: Amazing Oriental

Je fietst er regelmatig langs, maar ga je er wel eens naar binnen? De smaak van Stad bezoekt de toko’s en buitenlandse delicatessenwinkels in Groningen om uit te zoeken wat je er allemaal kunt krijgen. Deze keer: Amazing Oriental.

Hij zit wat verdekt opgesteld net om de hoek van de Korreweg in de Eyssoniusstraat (naast Broodje Ben), maar heb je Amazing Oriental eenmaal ontdekt, dan gaat er een wereld voor je open. De zaak heeft het formaat van een Jumbo of Albert Heijn en doet voor die supermarkten niet onder in assortiment.

Wie komen er?

De producten die Amazing Oriental verkoopt zijn afkomstig uit heel Azië, en dus is ook het hele Aziatische werelddeel hier vertegenwoordigd, van China tot Indonesië en Turkije. Een paar Nederlanders lopen er ook rond.

Wat kun je er kopen?

Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier: van kikkererwtenmeel uit India tot Chinese rodebonenijsjes en Turkse halva voor op brood. Surinaamse producten heeft Amazing Oriental ook: kouseband en zoutvlees, bijvoorbeeld. Rijst kun je hier in 10-kilozakken kopen (ook gewoon in kleine verpakking overigens), er is een hele stellingkast met sojasauzen en in de koeling liggen zeevruchten, groene kruiden en kant-en-klare dumplings, om maar eens wat te noemen. In de non-foodhoek vind je een heel assortiment stoommandjes, rijstkokers en modern Chinees servies.

Wat moet je zeker eens proberen?

Voor de culinair onbevreesden: varkensstaart, kippenvoetjes, kikkerbilletjes uit de diepvries en kwal in een potje. Voor de minder dappere zielen (en vegetariërs): waterkastanjes zijn een heerlijk knapperige toevoeging aan elk Aziatisch roerbakgerecht. Ook het proberen waard: Koreaanse kimchi (ingelegde kool), aloe vera-frisdrank en gefrituurde glutenballetjes (seitan), een alternatief voor tofu.

Bijzonderheid

Amazing Oriental is een keten met twintig winkels door het hele land. Aanbiedingen en recepten vind je op de website, en je kunt ook online boodschappen doen.