Salsa Shop opent op 17 januari (en ander Gronings horecanieuws)

Voor fans van Mexicaans eten begint het nieuwe jaar goed: Salsa Shop gaat open. Er hingen al maanden posters achter de ramen van Zwanestraat 1 om de komst van de keten aan te kondigen, maar volgens hun site is het op 17 januari dan toch eindelijk zo ver. Je kunt er dan terecht voor taco’s, burrito’s, bowls en salades.

De deuren van Grand Café 2 Jongens aan het Damsterdiep gingen ook wat later open dan gepland. Het openingsfeestje was op 30 november, maar de eerste gasten konden uiteindelijk pas drie weken later verwelkomd worden. Eerder was de vergunning nog niet rond. De zaak is de grote broer van eetcafé 2 Jongens uit Groningen aan het Schuitendiep.

Patisserie en bubble tea

La Bottega di Amore e Putipu, nog zo’n zaak die er al een tijdje aan zat te komen, is sinds half december te bezoeken in de Steentilstraat. De Italiaanse uitbaters verkopen er huisgemaakte patisserie om ter plekke van te genieten en geïmporteerde delicatessen uit hun thuisland.

Nadat eerder deze maand streetfoodrestaurant Magoya al opende in de Stoeldraaiersstraat, is er vlak voor de kerstdagen nog een Aziatische zaak bijgekomen: Moong, gespecialiseerd in bubble tea en hartige Chinese crêpes. Je vindt Moong op de hoek van de Herestraat en het Zuiderdiep, waar voorheen sigarenzaak Homan zat.

Sluitingen

Het jaar eindigt ook met de nodige horecasluitingen: chocoladecafé Chocworld in de Oude Boteringestraat kondigde maandag aan per 31 december te sluiten. De zaak begon als franchisevestiging van Quetzal, maar ging per 1 april zelfstandig verder. In september diende zich een concurrent aan in de Oude Ebbingestraat, Chocolate Company.

Eetcafé De Gans was afgelopen zaterdag voor het laatst open. De zaak was al vele jaren een vaste waarde in de Korrewegwijk. Een deel van het keukenteam gaat aan de slag bij eetcafé Texels.

Ook bakker annex lunchcafe BAQ heeft zijn deuren afgelopen week gesloten. De familie achter Le Souk gaat in het pand een Noord-Afrikaanse broodjeszaak openen, weet Oogst Groningen te melden.

Verder zijn in de Poelestraat pizzabakkerij Nino’s en Azatische fastfoodketen Wok& verdwenen. In het pand van Wok& komt House of Pita, waar ze Midden-Oosterse gerechten gaan aanbieden. Wat er voor Nino’s – de afhaalzaak van de familie Contini – in de plaats komt is nog niet bekend. Nino’s was pas sinds maart open, Wok& een jaar langer.